Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη – Κατ΄οίκον περιορισμό προτείνουν οι δικηγόροι της

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη – Κατ΄οίκον περιορισμό προτείνουν οι δικηγόροι της

Λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη για την αποφυλάκισή της. Τι λέει στο Newsit o δικηγόρος της.

Στο αίτημά τους, οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστηρίζουν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για προσωρινή κράτηση της Σταμάτη.

Όπως τονίζουν, η κατηγορουμένη δεν είναι ύποπτη φυγής, δεν είναι ύποπτη για τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.
Επικαλούνται, επίσης, την κατάσταση της υγείας της που διατρέχει κίνδυνο λόγω της απεργίας πείνας, που έχει ξεκινήσει από την ημέρα που προφυλακίστηκε.

Οπως δήλωσε στο Newsit o δικηγόρος της κυρίας Σταμάτη, Βασίλης Χειρδάρης “καταθέσαμε μόλις τώρα την προσφυγή κατά του εντάλματος και ευελπιστούμε οτι το συμβούλιο θα κάνει το καθήκον του και οτι θα αφεθεί ελεύθερη η κυρία Σταμάτη. Τουλάχιστον να αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους. Ζητάμε μάλιστα συγκεκριμένα να της επιβληθεί κατ΄ οίκον περιορισμός με δεδομένο ότι έχει ένα παιδί 5 ετών και λείπει από το παιδί και ο πατέρας και η μητέρα.

Το ένταλμα της προφυλάκισης είναι αόριστο και δεν προβλέπει και καμία αιτιολογία, αυτά έχουμε επισημάνει στο αίτημα της προσφυγής μας και επίσης έχουμε επισημανει και το θέμα τη απεργίας πείνας της κυρίας Σταμάτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η κυρία Σταμάτη έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι ύποπτη φυγής. Θεωρούμε λοιπόν ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αφήσει ελεύθερη την κυρία Σταμάτη ή θα αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους” είπε τέλος ο κύριος Χειρδάρης.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Β.Σταμάτη:Συνεχίζει την απεργία πείνας και καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης

“Έπεσε” σε… αργία το πρώτο ραντεβού Άκη-Βίκυς μέσα στη φυλακή!

Σε απεργία πείνας από την Παρασκευή η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη

Τι ζήτησε η κόρη του Άκη για το VIP κελί της;

Οργισμένη επιστολή Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή – Απειλεί με αποκαλύψεις – “Θέλουν να εξοντώσουν εμένα και να διαλύσουν την οικογένειά μου”

Στον Κορυδαλλό η σύζυγος του Άκη : Θα πάρω μαζί και το παιδί μου!

Ζήτησε εξαίρεση του ανακριτή η Σταμάτη – Προσέφυγε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το ξέσπασμα του Άκη για την προφυλάκιση της κόρης του: “Ας χτυπήσουν εμένα και ας μην εμπλέκουν την οικογένειά μου”

Στον Κορυδαλλό πατέρας και κόρη! – Προφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου – Υπόμνημα – κόλαφος από την θεία της Σταμάτη συνδέει τον Ακη με την Torcasso

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε