Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αιχμές Μανιάτη για την στάση της Βουλγαρίας στο αγροτικό

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο υπουργός ΠΕΚΑ διευκρίνησε ότι όταν υπάρχουν ζητήματα ανάμεσα σε κράτη – μέλη της Ε.Ε θα πρέπει να επιλύονται με διάλογο, συνεργασία και αμοιβαία εμπιστοσύνη και όχι μέσω άλλων, μη δόκιμων επιλογών.

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Traicho Traikov στην Σόφια συζήτησαν και για τα μπλόκα των αγροτών. Ο κ. Τraikov εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα διακίνησης αγαθών και εμπορευμάτων στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα λόγω και ζήτησε από την Ελλάδα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Από την πλευρά του ο  κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα από εντατικό διάλογο, για τη διευθέτηση των δυσχερειών. Ωστόσο σημείωσε ότι όταν υπάρχουν ζητήματα ανάμεσα σε κράτη – μέλη της Ε.Ε θα πρέπει να επιλύονται με διάλογο, συνεργασία και αμοιβαία εμπιστοσύνη και όχι μέσω άλλων, μη δόκιμων επιλογών. 

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στη Σόφια στο πλαίσιο του διήμερου διεθνούς φόρουμ για την ενεργειακή συνεργασία των παρευξείνιων χωρών και συζήτησαν κυρίως για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
 
Η Βουλγαρική πλευρά δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης του αγωγού θα λυθεί άμεσα και σε έξι μήνες θα ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη που θα θέσει το πλαίσιο για την υλοποίηση του έργου.

Αντίθετα ο κ. Μανιάτης εξέφρασε τις ανησυχίες της Ελλάδας στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατασκευή και ζήτησε να υπάρξουν ένα συγκεκριμένο, αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε