Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους στον Όλυμπο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά την 37χρονη Γαλλίδα, οι αρχές αναζητούν και έναν 85χρονο ορειβάτη!

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό της 37χρονης γαλλίδας τουρίστριας και του 85χρονου ορειβάτη. Τις έρευνες πραγματοποιούν μέλη σωστικών συνεργείων.

Η Γαλλίδα τουρίστρια αγνοείται από τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι έρευνες των εθελοντών έχουν επικεντρωθεί σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων, στην περιοχή Μπάρες, όπου εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκε η άτυχη γυναίκα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο της εξαφάνισής της.

Όπως έγινε γνωστό, η 37χρονη ξεκίνησε την ανάβαση από την νότια πλευρά του Ολύμπου και σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών διανυκτέρευσε σε ξενώνα των Καρυών, πριν συνεχίσει την πορεία της. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επικοινωνία με τους οικείους της στην πατρίδα της, αλλά μετά την 30η Σεπτεμβρίου – μέρα που είχε προγραμματίσει την αναρρίχηση – δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του 85χρονου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ίχνη του χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (24-10-2010), όταν αποκόπηκε από την ομάδα του (σ.σ. μέλη ορειβατικού συλλόγου της Λάρισας) κατά την κατάβαση από την κορυφή «Βουλγάρα» του Ολύμπου (σ.σ. σε υψόμετρο 1.680 μ.).

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, αναμένεται να συνεχιστούν αύριο το πρωί…

Τα ίχνη του χάθηκαν χθες βράδυ. Πρόκεται για κάτοικο της Λάρισας, μέλος του συλλόγου “Υπαίθρια Ζωή” ο οποίος είχε πάει στην περιοχή μαζί με 40 άτομα. Κάποια στιγμή χωρίστηκαν σε ομάδες των 6-7 και έκαναν ορειβατική περιήγηση. Ο 85χρονος σταμάτησε για λίγο να ξεκουραστεί και απομακρύνθηκε από την ομάδα. Από εκείνη τη στιγμή δεν τον έχει δει κανείς…
Για τον εντοπισμό του έχουν κινητοποιηθεί μονάδες της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα και την Ελασσόνα.

Στο μεταξύ για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες και για την  37χρονη Γαλλίδα ορειβάτισσα. Τελευταία φορά την είδαν πριν από 15 μέρες να ανεβαίνει σε μονοπάτι του βουνού. Παρά τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ, του Στρατού και της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνης της…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε