Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ακόμα και στις διακοπές οι Ελληνες δουλεύουν

Ακόμα και στις διακοπές οι Ελληνες δουλεύουν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.06.2012 | 14:11
Πρώτη δημοσίευση: 07.06.2012 | 14:10

Έρευνα δείχνει οτι οι 'Ελληνες εργαζόμενοι δεν αποφεύγουν την εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Δεν θα ξεκουραστούν οι Έλληνες εργαζόμενοι κατα τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, σε ποσοστό 74%. Αντίθετα, θα προσπαθήσουν να εργαστούν για έως και τρεις ώρες καθημερινά, αντί να χαλαρώσουν και να απολαύσουν λίγο χρόνο με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Σε αυτούς τους υπερβολικά ευσυνείδητους εργαζόμενους που δεν καταφέρνουν να αποστασιοποιούνται από τη δουλειά, συγκαταλέγεται και μια σκληροπυρηνική μειονότητα αθεράπευτα εργασιομανών. Από αυτούς, 17% εργάζονται για περισσότερες από τρεις ώρες κάθε ημέρα των διακοπών τους προκειμένου να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για εργασία.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Regus, στην οποία καταγράφονται οι απόψεις περισσότερων από 16.000 ερωτηθέντων σε περισσότερες από 80 χώρες.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, όχι μόνο θα εργάζονται πολύ κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αλλά πάρα πολλοί από αυτούς δεν θα αποχωρίζονται τα smartphone και τα netbook τους. Σε ποσοστό 57% δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να "εργάζονται κανονικά", έστω και με ελαφρά μειωμένους ρυθμούς, από την ξαπλώστρα τους στην παραλία. Έτσι, αντί να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με τα κοντινά και αγαπημένα τους πρόσωπα, θα επιχειρήσουν να αντιπαρέλθουν το εργασιακό στρες και παράλληλα να διαχειριστούν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση συντρόφων και παιδιών.


Διαβάστε

Διακοπές; Μπα... Θα κάτσω σπίτι!

    Διαδώστε αυτό το άρθρο