Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ακύρωσε διαγωνισμό της Ν.Δ. ο Μ. Χρυσοχοΐδης για την Πυροσβεστική

Ακύρωσε διαγωνισμό της Ν.Δ. ο Μ. Χρυσοχοΐδης για την Πυροσβεστική
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2010 | 21:49
Πρώτη δημοσίευση: 22.12.2010 | 21:49

Σύμφωνα με το σκεπτικό ακυρώθηκαν γιατί είχαν οδηγήσει σε μακροχρόνιες δικαστικές εμπλοκές με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος απευθείας ανάθεσης.

Ακυρώθηκαν, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, και του υφυπουργού, Μ. Όθωνα, όλες οι σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες που είχαν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι συμβάσεις, που είχαν συναφθεί βάσει αυτών και αφορούσαν τη συντήρηση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, «η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθότι οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν οδηγηθεί σε αλλεπάλληλες και διαδοχικές δικαστικές εμπλοκές με αποτέλεσμα, είτε να μην έχουν ολοκληρωθεί δύο χρόνια μετά την προκήρυξή τους, είτε να οδηγούν σε αναγκαστικές απευθείας αναθέσεις, οι οποίες ενείχαν θέματα νομιμότητας, σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (264/2010), και σε κάθε περίπτωση, πέρα από το υψηλό κόστος, δεν πετύχαιναν σε ικανοποιητικό βαθμό την πλοϊμότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος».   Διαδώστε αυτό το άρθρο