Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αλέξανδρος Βέλιος: Δυο ηρεμιστικά επέφεραν το θάνατό του – Πιο ισχυρό από τη μορφίνη το ένα!

Αλέξανδρος Βέλιος: Δυο ηρεμιστικά επέφεραν το θάνατό του – Πιο ισχυρό από τη μορφίνη το ένα!

– Με κοκτέιλ δυο ηρεμιστικών προήλθε ο θάνατος του Αλέξανδρου Βέλιου
– Δυο δραστικές ουσίες η βρωμαζεπάμη και η φεντανύλη ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό μετά την εκταφή του
– Η δεύτερη είναι 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη και 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη!
– Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 4 Σεπτεμβρίου

Η απόφαση του Αλέξανδρου Βέλιου να δώσει οικειοθελώς τέλος στη ζωή του προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί από τον καρκίνο και να μην ταλαιπωρήσει τους αγαπημένους του είχε προκαλέσει συγκίνηση, σοκ και αντιδράσεις. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το θάνατό του, στις 4 Σεπτεμβρίου 2016, έρχεται στο φως μια ακόμη αποκάλυψη.

Οι δυο δραστικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται και ως φαρμακευτικά σκευάσματα και οι οποίες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκάλεσαν τον θάνατό του, είναι οι βρωμαζεπάμη και η φεντανύλη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo το Σάββατο (14.01.2017) αναφέρει πως οι δυο ουσίες ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό του μετά την εκταφή της σορού του, που διατάχθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η βρωμαζεπάμη χορηγείται ως ηρεμιστικό αφού ελαττώνει εκλεκτικά την ένταση και το άγχος σε χαμηλές δόσεις. Σε υψηλές δόσεις όμως παρουσιάζει κατασταλτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες μέχρι να επέλθει το μοιραίο. Στον οργανισμό του δημοσιογράφου ωστόσο, ανιχνεύτηκε και η ουσία φεντανύλη, που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Στη φαρμακολογία η ουσία αυτή χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να καταπραΰνει τους πόνους των καρκινοπαθών.

Η φεντανύλη θεωρείται ένα συνθετικό οπιοειδές που είναι 100 φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη και 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη και χρησιμοποιείται σε όλα τα νοσοκομεία για να μπορεί ο ασθενής να απαλλάσσεται προς στιγμήν από τους ισχυρούς πόνους που προκαλεί η ασθένεια.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προαναγγελία από τον ίδιο τον Αλέξανδρο Βέλιο του θανάτου του αλλά και το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία), με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε διαταχθεί, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δικαστικός λειτουργός ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Στις 16 Σεπτεμβρίου διατάχθηκε η εκταφή της σορού του παρουσία της συζύγου του, δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή.

Τελικά, η εκδοχή της θανατηφόρας ένεσης που τόσο είχε συζητηθεί αποκλείστηκε, αφού όλα δείχνουν ένα θανατηφόρο κοκτέιλ ηρεμιστικών και παυσίπονων χαπιών που έκοψαν το νήμα της ζωής του γνωστού δημοσιογράφου που έπασχε από καρκίνο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε