Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Δραματική μείωση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα!

Αλεξανδρούπολη: Δραματική μείωση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2010 | 18:07
Πρώτη δημοσίευση: 22.11.2010 | 17:49

Δύσκολες ώρες για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που κάνουν λόγο, για τη χειρότερη περίοδο της επαγγελματικής τους πορείας - Δείτε τα συμπεράσματα της έρευνας του εμπορικού συλλόγου της πόλης...

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 184 επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό της εν λόγω έρευνας αποτελεί το γεγονός της τεράστιας πτώσης του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής, από 10% έως 60% και το κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατεί στις τάξεις των εμπόρων.

Αναλυτικότερα, το 80,44% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει δυσαρεστημένο με την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των εκπτώσεων, ενώ μόνον το 17,39% έμεινε ικανοποιημένο την αντίστοιχη περίοδο.

Μείωση του τζίρου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θερινών εκπτώσεων είχαν 7 στους 10 ερωτηθέντες έμποροι, το 13% παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, ενώ το 6,52% παρουσίασε θετικό πρόσημο στην μεταβολή του τζίρου του.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της έρευνας είναι η απάντηση που έδωσαν οι επαγγελματίες στην ερώτηση «τι νομίζετε ότι συνέβαλε στην πτώση του τζίρου σας». Το 30,08% απαντά ότι είναι η αρνητική ψυχολογία του καταναλωτή, το 26,01% θεωρεί ότι αιτία είναι η οικονομική κρίση, ενώ το 16,26% πιστεύει ότι οφείλεται στο παρεμπόριο, στα κινέζικα και τις λαϊκές αγορές.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook