Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλιβιζάτος: Ο εκβιασμός σε βάρος του δικαστή του ΣτΕ ήταν άμεσος

Αλιβιζάτος: Ο εκβιασμός σε βάρος του δικαστή του ΣτΕ ήταν άμεσος

Για άμεσο εκβιασμό του δικαστή του ΣτΕ αλλά και για ηχηρή απάντηση εκ μέρους του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε λόγο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ.Αλιβιζάτος, είπε ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει.

Ο εκβιασμός σε βάρος του Δικαστή ήταν άμεσος, είπε και εξήγησε: «Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημιοσεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, χαρακτήρισε επίσης «σπονδή υπέρ της Ιστορίας του πιο ανεξάρτητου δικαστηρίου της χώρας την πλειοψηφία των 16 δικαστών που αποφάνθηκαν χθες υπέρ του παραδεκτού της προσφυγής των καναλιών κατά του νομού Παππά».

Εκτίμησε μάλιστα ότι στην απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας του θέματος η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί οι παραβιάσεις του Συντάγματος είναι κραυγαλέες. Είπε επιπλέον πως αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά θα πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ να ρυθμίσει το καθεστώς στα κανάλια συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τους.

πηγη: skai.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε