Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλλαγές και στην εκκλησία προτίνει ο Ιερώνυμος

Αλλαγές στον τρόπο διοίκηση της Εκκλησίας πρότεινε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην χθεσινή Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας είπε ότι θα μελετηθεί με προσοχή ο τρόπος εκλογής αρχιερέων ενώ τόνισε ότι θα συζητηθεί το θέμα της αποτέφρωσης.

«Είναι εμφανής πλέον και στην χώρα μας η τάσις και η επιδίωξις ορισμένων κύκλων για αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και η αποξένωσις αυτής απο τις γνήσιες παραδόσεις της. Οι απέναντι μας δεν είναι πλέον έξω και μακρυά μας. Είναι εντός των τειχών μας. Έτσι ο επανευαγγελισμός του λαού μας γίνεται προτεραιότης. Θα ήταν αδικία αν δεν υποστηρίζαμε, ότι πολλά έγιναν και γίνονται στον τομέα αυτό. Είναι όμως ανάγκη να γίνουν περισσότερα και μεθοδικότερα» τόνισε ο Ιερώνυμος.

Και συμπλήρωσε: «Η εκκλησιαστική μας πραγματικότητα έχει δείξει, ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπον διοργανώσεως και διοικήσεως των εκκλησιαστικών μας πραγμάτων, με γνώμονα πάντοτε τους ιερούς κανόνες, την γνήσια παράδοσή μας, τις εμπειρίες μας και τις κείμενες διατάξεις «δίχα έξωθεν επεμβάσεων».

Στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο Ιερώνυμος είπε ότι «έχει καταντήσει ένα προσφιλές θέμα για λαϊκισμό, προπαγάνδα και σκοπιμότητες».

Μετά από αρκετά χρόνια συζήτησης ο κ. Ιερώνυμος μίλησε και για το θέμα της αποτέφρωση των νεκρών. «Η εισήγηση αυτή θα μας φέρει ενώπιον μιας νέας πραγματικότητος και θα συζητήσουμε το πλήθος των νέων προβλημάτων που αναφύονται στην κοινωνία μας απο την διακίνησιν ιδεών και τού πλήθους των ανθρώπων απο τόπου εις τόπον» είπε ο Ιερώνυμος.

Ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε να συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο η Ιεραρχία, αντί μιας κάθε Οκτώβριο. Η δεύτερη συνεδρίασή της να γίνεται κάθε Μάρτιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε