Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αλλαγές τώρα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ζητά το 97,4% των φοιτητών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του υπουργείου Παιδείας, που διενεργήθηκε πανελλαδικά σε 1002 πολίτες, 400 φοιτητές και 445 γονείς μαθητών του γυμνασίου και λυκείου.

Το 97,4% των ερωτηθέντων φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, απαντούν ότι πρέπει αν γίνουν άμεσα αλλαγές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ το 79,8% του συνόλου των ερωτηθέντων λέει ότι η μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, ανεξαρτήτως αντιδράσεων.

Το 61,7% εκφράζει την άποψη ότι οι αλλαγές που μελετάει η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν τελικά μερικώς, ενώ ένα 18,7% απαντάει ότι δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν καθόλου.

Το 42,1% των ερωτηθέντων φοιτητών αναφέρει ότι είναι πολύ ενημερωμένο για τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Το 26,5% θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των πανεπιστημίων την υλικοτεχνική τους υποδομή, ενώ 60% αναφέρει ότι οι καταλήψεις σχολών πρέπει να γίνονται ως έσχατο μέτρο αντίδρασης των φοιτητών, όταν θίγονται τα δικαιώματα τους.

Το 54,3% αποδίδει την χαμηλή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές στην απαξίωση, εκ μέρους των νέων, της πολιτικής και των πολιτικών κομμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε