Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλλαγή στο παρά πέντε υπέρ των γυναικών στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου – Ψηφίστηκε επί της αρχής

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης στις γυναίκες για τα τρία πρώτα παιδιά (ένα έτος για το πρώτο παιδί και δύο έτη για κάθε ένα από τα επόμενα) ανακοίνωσε….

ο υπουργός Οικονομικών το μεσημέρι στην Βουλή.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Σε σύνολο 289 βουλευτών, υπερψήφισαν 157 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, το καταψήφισαν 129 από την αντιπολίτευση, ανάμεσα τους και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου δήλωσαν παρών ενώ το ίδιο δήλωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης. Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου αναδιατύπωσε διατάξεις με τις οποίες το σχέδιο νόμου εναρμονίζεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ως προς τις εγγυήσεις του συνταξιοδοτικού.

– Μειώνει κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης γυναικών που εργάζονται στην καθαριότητα των ΟΤΑ οι οποίες σταδιακά έως το 2013 θα συνταξιοδοτούνται στο 58 έτος ηλικίας.

– Μειώνει επίσης κατά 5 έτη, από τα 55 στα 50 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης γονέων με ανίκανα παιδιά.

– ΚΑΙ για τους ένστολους θα προσμετράται πλέον και ο χρόνος σπουδών τους σε ανώτατες σχολές.

– Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους ενστόλους για αναγνώριση μέχρι 5 πλασματικά έτη μάχιμης υπηρεσίας.
Η αναγνώριση θα γίνεται με την καταβολή εισφορών για εργασία πέραν του πενθημέρου.

– θα υπάρχουν εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια για τις άγαμες θυγατέρες άνω των 50 ετών που λαμβάνουν τη σύνταξη των γονέων τους

Η απάντηση της ΑΔΕΔΥ είναι η πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ για τις 12 προγραμματίζεται μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.


Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τετάρτης, με την πορεία στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστών στην Πλατεία συντάγματος.

Την Πέμπτη θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.

Στη στάση συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι τροποποιεί το πρόγραμμα των πτήσεων, με αποτέλεσμα 14 δρομολόγια από Αθήνα, μετ΄ επιστροφής να ματαιωθούν, ενώ θα αλλάξει η ώρα αναχώρησης σε 54 πτήσεις.

Επίσης στη ματαίωση 18 πτήσεων και στην αλλαγή ώρα αναχώρησης 74, προχωρά και η AEGEAN AIRLINES.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε