Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Βροχές σε αρκετές περιοχές το Σαββατοκύριακο και βελτίωση από την Δευτέρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς κελσιου και στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και πιθανώς στη δυτική στέρεα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και τις απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και βαθμιαία στα βόρεια τοπικές νεφώσεις, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και από το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Κυριακή

Ο καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολη.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Ο καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα στα νότια θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Ο καιρός στην ανατολική ηπειρωτική χώρα προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα . Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε