Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2011 | 17:23
Πρώτη δημοσίευση: 11.01.2011 | 17:23

Έως 31 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ, προκειμένου να αλλάξει το τρόπος καταβολής των επιδομάτων.

Στο εξής, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομα είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού είτε μέσω λογαριασμού που τηρείται στα ΕΛΤΑ.

Έχει ήδη ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή των απογραφικών δελτίων στους δικαιούχους του Οργανισμού

Σχετικά με τη διαδικασία απογραφής και το νέο τρόπο είσπραξης των επιδομάτων, μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ, ο επιδοματούχος του ΟΓΑ πρέπει να δηλώσει το λογαριασμό, που επιθυμεί να πιστώνεται το πολυτεκνικό επίδομα του, ως εξής:

- Προκειμένου να απογραφεί και να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ ή να δηλώσει αυτόν που ήδη έχει, πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τα στοιχεία, που έχουν εκτυπωθεί στο "Απογραφικό Δελτίο" και να το καταθέσει έως 31/01/2011 στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που θα επιλέξει.

Αν κάποιο από τα στοιχεία, που ήδη αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο, δεν συμφωνεί με τα πραγματικά του ή έχει αλλάξει, αφού το διαγράψει, πρέπει να συμπληρώσει το σωστό, δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο.

- Κατά την κατάθεση του απογραφικού δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του:

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα ή ειδικό δελτίο, υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού, που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.

- Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ., θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ., που υπάγεται, για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

- Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των ασφαλιστικών φορέων, για να του χορηγηθεί.

- Το βιβλιάριο της τράπεζας, εφόσον υπάρχει.

Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει ή απουσιάζει, η κατάθεση του απογραφικού δελτίου θα γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του, εκτός των ανωτέρω, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Ο λογαριασμός, στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό της παροχής, μπορεί να είναι:

- Καταθετικός τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

- Ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα. Αν ο λογαριασμός είναι κοινός πρώτο όνομα θα είναι του δικαιούχου της παροχής.

Μετά το τέλος της απογραφής, η παροχή θα αρχίσει να καταβάλλεται με πίστωση του λογαριασμού της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που θα έχει υποδείξει ο δικαιούχος.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος θελήσει να αλλάξει το λογαριασμό πίστωσης και να επιλέξει κάποια άλλη τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., θα πρέπει να υποβάλει στον ανταποκριτή του ΟΓΑ σχετική αίτηση, με αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του λογαριασμού, που θέλει να δηλώσει ή αντίγραφο κίνησης λογαριασμού ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο με τον αριθμό λογαριασμού (IBAN).

Ο δικαιούχος δεν πρέπει να κλείσει τον παλαιό λογαριασμό, εάν δεν βεβαιωθεί ότι η παροχή κατατίθεται στο νέο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο