Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Άλλη μια λύκαινα νεκρή στην άσφαλτο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μετά το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε ένα αρκουδάκι πριν δύο μέρες, ένα ακόμη άγριο ζώο, μια λύκαινα 2,5 ετών βρήκε το θάνατο

στο δρόμο χτυπημένη από αυτοκίνητο. Είναι το 8ο περιστατικό με θύμα λύκο φέτος. Τέσσερα χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο και άλλα τέσσερα χτυπήθηκαν με όπλο από ασυνείδητους.
 
Το νέο περιστατικό έγινε στον οδικό άξονα Αμυνταίου – Φλώρινας, στη διάβαση Κλειδίου. Η ομάδα άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου» ειδοποιήθηκε από διερχόμενους οδηγούς και έσπευσε στο σημείο, όπου το άτυχο ζώο αιμορραγούσε και κατέληξε αμέσως μετά.

“Τα περιστατικά αυτά επιβάλλουν την άμεση ολοκλήρωση όλων των τεχνικών έργων σε οδικούς άξονες και σε σημεία όπου αποδεδειγμένα αποτελούν διαβάσεις πανίδας με στόχο την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας αλλά και την προστασία της πανίδας από τροχαία ατυχήματα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του “Αρκτούρου”.

Ο λύκος αποτελεί προστατευόμενο είδος σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της ΕΕ, καθώς κινδυνεύει με εξαφάνιση. Στην Ελλάδα, έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα “τρωτό”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε