Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Άλλοι πίνουν καφέ στο Κολωνάκι κι άλλοι δίπλα στα σκουπίδια

Στην οδό Αγ.Κωσταντίνου
Στην οδό Αγ.Κωσταντίνου, τοξικομανείς μαζεμένοι περιμένουν την δόση τους.

Λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, εικόνες από την πρωτεύουσα δείχνουν ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό

Φαίνεται τελικά ότι δεν είναι μόνο η εγκληματικότητα του κέντρου της Αθήνας που δημιουργεί τα προβλήματα στους πολίτες της και μας δυσφημίζει στο εξωτερικό. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση των σημείων φέρει και η ίδια η πολιτεία. Αρκεί κανείς να κάνει μια βόλτα στα στενά δίπλα στον νεοκλασικό Κεραμικό και θα νομίζει ότι αυτή η χώρα αγαπάει τα σκουπίδια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Σκουπίδια και άνθρωποι στην ίδια γειτονιά

”Κάτοικοι και σαβούρα αναγκάζονται καθημερινά να συνυπάρξουν” λέει στο Newsit ο Κώστας Κοτρώνης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας ( ΚΠΟΚΑ).” Εκτός από την εγκληματικότητα,την πορνεία και τα ναρκωτικά έχουμε και την μπόχα που αναβλύζει από τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα εδώ και πολλά χρόνια” τονίζει χαρακτηριστικά.

Εστία μολύνσεων στην οδό Ζήνωνος.

Όντως, μέσα εκεί θα βρεις από τα κοινά σκουπίδια μέχρι σύριγγες, σάπια κρέατα,ψόφια ζώα καθώς και τσάντες οι οποίες έχουν κλαπεί και πεταχτεί. Απόδειξη, ο φακός του Newsit που βρέθηκε δίπλα στην ”χωματερή του κέντρου” όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι.

Στην οδό Ακομινάτου,κίνδυνος γα την δημόσια υγεία.

Στην οδό Αγ,Κωσταντίνου 47 αρχίζει να σε ”παίρνει η μπόχα” αφού εκεί υπάρχει ένα από τα πολλά εγκαταλελειμμένα οικόπεδα. Λίγο πιο δίπλα στο νούμερο 51, η ” μεγάλη πιάτσα” των πρεζάκιδων. Όλη την ημέρα μπροστά στα μάτια των περαστικών γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο χώρος είναι γεμάτος ακαθαρσίες και περιττώματα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, ειδικά την περίοδο αυτή που η ζέστη δεν υποφέρεται.

Στην οδό Δεληγιώργη δεν μπορείς να σταθείς από την δυσωδία.

Λίγο πιο κάτω στο οικόπεδο της διασταύρωσης των οδών Ζήνωνος και Ακομινάτου πριν περίπου δύο εβδομάδες βρέθηκε μέσα στα σκουπίδια νεκρός ένας αλλοδαπός. Όπως εξηγεί ο κ. Κοτρώνης, το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και δεν μπορούσε να σταθεί κανείς κοντά στο σημείο λόγο δυσωδίας. Και στην οδό Δεληγιώργη στο Μεταξουργείο, η εικόνα δείχνει την πλήρη εγκατάλειψη των κατοίκων στην μοίρα τους.
Αυτή την εικόνα συναντά ο επισκέπτης 200 μέτρα από την Ομόνοια.

Εγκαταλελειμμένα κλεμμένα αυτοκίνητα

”Αν δεν το δεις δεν μπορείς να το πιστέψεις” λέει στο Newsit ο κ.΄Κοτρώνης.” Κι όμως πάνω στην Αγίου Κωσταντίνου, πολλά αυτοκίνητα που τα έχουν διαρρήξει τα αφήνουν εκεί ακινητοποιημένα, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται”.”Όταν ενημερώνουμε την πολιτεία για τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να γίνει κάποια κινητοποίηση” προσθέτει.

Ο κ.Κοτρώνης δείχνει στον φακό του Newsit ένα από τα πολλά αυτοκίνητα που έχουν κλέψει πάνω στην Αγ,Κωσταντίνου

Η άλλη όψη του νομίσματος

Στην πόλη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες υπάρχουν κάτοικοι που καθημερινά αναπνέουν βρώμικο αέρα και κινδυνεύει η υγεία τους κι εκείνοι που πίνουν ήσυχοι το καφεδάκι τους σε μια καθαρή πλατεία με πράσινο. Το σλόγκαν όμως παντού είναι το ίδιο. Σε κάθε γωνιά και πλατεία θα συναντήσει κανείς μια ταμπέλα που θα λέει ” Αθήνα καθαρή”. Όσα χρήματα κι αν ξοδεύτηκαν ή ξοδεύονται ακόμα για αυτή την εκστρατεία, θα πρέπει να προβληματίζει κάποιους που τα διαχειρίζονται.

Λαός και Κολωνάκι,όπως λέγεται. Εκεί τα πάντα λάμπουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε