Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άλλος ένας κατηγορούμενος για τις μίζες της Siemens αφέθηκε ελεύθερος

Άλλος ένας κατηγορούμενος για τις μίζες της Siemens αφέθηκε ελεύθερος

Και δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens παραμένει προσωρινά ελεύθερος, μετά την απολογία του, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν συμφώνησαν επί του αν πρέπει, ή όχι, να προφυλακιστεί.

Πρόκειται για πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, που μετείχε σε επιτροπές, οι οποίες προέκριναν την πρόταση για σύναψη σύμβασης -8002- με τη Siemens το 1997 και τις επεκτάσεις, που ακολούθησαν την αρχική σύμβαση για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εφέτες, που διενεργούν την κύρια ανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, την επίμαχη περίοδο, δέχθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του 900.000 μάρκα από τη μητρική εταιρεία.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας, Μ. Νικολακέα, για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν μετά την ολοκλήρωση της απολογίας για το ζήτημα της προφυλάκισης, με τη δικαστική λειτουργό να τάσσεται υπέρ τού να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 180.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους και τον εισαγγελέα εφετών Γ. Μπρη να ζητά προφυλάκιση.

Είναι η δεύτερη απολογία που λαμβάνουν οι εφέτες ανακριτές για την υπόθεση της σύμβασης 8002, η οποία φέρεται να ζημίωσε τον ΟΤΕ κατά 57 εκατομ. ευρώ και η δεύτερη διαφωνία για την ποινική μεταχείριση κατηγορουμένου. Η πρώτη απολογία, για την οποία επίσης ο ανακριτής ήταν υπέρ της επιβολής όρων και ο εισαγγελέας υπέρ της προφυλάκισης, ήταν πρώην ανώτερου στελέχους του ΟΤΕ.

Το θέμα της διαφωνίας και για τους δύο κατηγορούμενους θα κληθεί να λύσει το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί αν θα υιοθετήσει την ανακριτική ή την εισαγγελική άποψη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε