Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αλτ τις ει; Εφοριακός για έλεγχο ΦΠΑ. Παρασύνθημα : Να φύγετε να πάτε αλλού!

”Πόρτα” κατάμουτρα τρώνε οι εφοριακοί που τολμούν να πηγαίνουν για έλεγχο απόδοσης ΦΠΑ στα ΚΨΜ στρατοπέδων και στα στρατιωτικά πρατήρια όπου παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή.
 

Μάλιστα σύμφωνα με το Έθνος, η διεύθυνση οικονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εξέδωσε φιρμάνι προς τους διοικητές μονάδων πώς θα αποφεύγουν τους ελέγχους των Δημόσιων Οικονομικών Εφοριών για την κανονική απόδοση ΦΠΑ και την καταβολή άλλων φόρων.
 
Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά καλούνται οι διοικητές μονάδων να προτάξουν τα στήθη τους και να υπερασπίσουν μέχρις εσχάτων την φοροδιαφυγή τρέποντας σε φυγή τους εφοριακούς με το επιχείρημα ότι : ”ο οικονομικός έλεγχος και η οικονομική επιθεώρηση των στρατιωτικών πρατηρίων και ΚΨΜ ασκούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του οικείου Κλάδου”.
 
Γίνεται μάλιστα επίκληση ενός νόμου της χούντας περί εξαιρέσεως από την απόδοση ΦΠΑ των πρατηρίων και των στρατιωτικών κυλικείων λόγω ασήμαντου κύκλου εργασιών, ενώ σεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν ταμειακές μηχανές δηλωμένες στο μητρώο ΦΠΑ.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε