Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλυσίδες στην Πεντέλη – Στα λευκά και η Πάρνηθα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Κλειστός ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω
– Τσουχτερό κρύο και και παγετός στα βόρεια της Αττικής
– Χιόνια στην Εύβοια – Στα άσπρα τα ορεινα της Κρήτης
– Πρόγνωση έως την Δευτέρα

Το κρύο έφτασε για τα καλά και στην Αττική η οποία σιγά – σιγά μπαίνει σε λευκό κλοιό. Ήδη στην Πάρνηθα χιονίζει από το πρωί, στον Διόνυσο το έχει στρώσει για τα καλά, ενώ και στην Πεντέλη χρειάζονται αλυσίδες.

Πιο συγκεκριμένα οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες απο τον Αγιο Στέφανο προς Μαραθώνα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται απο το 414 Νοσοκομείο της Λ. Πεντέλης προς τον Αγιο Πέτρο. Εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες βρίσκονται στη Λεοφορο Διονύσου, τρία χλμ πρίν απο τον Αγιο Πέτρο.

Κατά διαστήματα χιόνι πέφτει και στα βόρεια προάστια, αλλά αυτό που κυριαρχεί είναι το χιονόνερο.

Ο καιρός θα διατηρηθεί έτσι και τo βράδυ τουλάχιστον στα Βόρεια Προάστια, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 3 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Πυκνό χιόνι έχει πέσει στην Στενή της Εύβοιας και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία αφού σε πολλά σημεία χρειάζονται αλυσίδες.

Κακοκαιρία και στα Χανιά

Προβλήματα, κυρίως στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Χανίων, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Από το βράδυ της Δευτέρας χιονίζει συνεχώς στις ορεινές περιοχές με αποτέλεσμα, νωρίς το πρωί να κλείσουν οι οδικοί άξονες προς τη Χώρα Σφακίων, στο ύψος του χωριού Ίμπρος, ενώ προβλήματα αναφέρθηκαν και στο δρόμο προς τα Ασκύφου.

Προς τον Ομαλό, ο δρόμος έκλεισε στο 24ο χιλιόμετρο. Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις υπάρχουν και στο Ανατολικό Σέλινο, στο ύψος της τοποθεσίας ”Πέτρα Σελί”.

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία καθαρίζουν τους δρόμους, ωστόσο οι κατά τόπους αρχές συνιστούν στους οδηγούς που κινούνται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές να είναι προσεκτικοί.

Τσουχτερό κρύο και την Τετάρτη

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχει λίγη συννεφιά, αλλά πιο έντονη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και αναμένεται να χιονίσει. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές βροχές η χιονόνερο στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα στα ηπειρωτικά που στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Πέμπτη 12-01-2012

Στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και τοπικές βροχές η χιονόνερο στα υπόλοιπα. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 και στο κεντρικό- νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.    

Θερμοκρασία: μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, παγετός όμως θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 13-01-2012

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν βαθμιαία στη δυτική και νότια χώρα, όπου είναι πιθανόν τη νύχτα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Σάββατο 14-01-2012

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα βόρεια.

Κυριακή 15-01-2012 και Δευτέρα 16-01-2012

  Στη δυτική Ελλάδας παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε