Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αμερικανική κατανόηση για τις τουρκικές παραβιάσεις

Μαχητικά αεροσκάφη ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι.

Πριν προλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας να παραδώσει στα χέρια του αμερικανού υφυπουργού Άμυνας,τα στοιχεία των τουρκικών προκλήσεων,δύο μαχητικά της Άγκυρας πέταξαν σε ύψος 3000 ποδών πάνω από το Αγαθονήσι.

Μετά από τη χαμηλή πτήση πάνω από το Αγαθονήσι,δύο τουρκικές ακταιωροί,παραβίασαν τα χωρικά ύδατα στο Φαρμακονήσι για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις εμπορικού πλοίου με ρωσική σημαία. Η Άγκυρα εδώ και περίπου ένα χρόνο επιχειρεί να μετατρέψει σε …βιλαέτι της τη περιοχή μεταξύ Φαρμακονησίου-Αγαθονησίου-Φούρνων.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία στην ενημέρωση που είχε από τον κ.Μπεγλίτη και το επιτελείο του, έδειξε να κατανοεί για τα προβλήματα που προκαλεί η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ίσως βέβαια η κατανόηση να οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να σχεδιάσει εκ νέου τον “ενεργειακό χάρτη” βάζοντας σε αυτόν όλους τους “παίκτες”,όπως είπε κορυφαίο στέλεχος του Πενταγώνου.

Επίσης οι αμερικανοί έμειναν ικανοποιημένοι από την δέσμευση της ελληνικής πλευράς να ξεπεραστούν τα τεχνικής και νομικής φύσεως προβλήματα που υπάρχουν στη Σούδα για την αντικατάσταση αγωγού καυσίμου,μέσω του οποίου τροφοδοτούνται με καύσιμα τα αμερικανικά αεροσκάφη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε