Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αμερικανικό “χαστούκι” στην Τουρκία για τις έρευνες της Κύπρου

Ένα ηχηρό “γιοκ” και μάλιστα εντός έδρας εισέπραξαν οι Τούρκοι από τους Αμερικανούς ως απάντηση στις πιέσεις τους να παρέμβουν υπέρ τους ώστε να αναβληθούν οι έρευνες της Κύπρου για φυσικό αέριο

Από τη μια οι Τούρκοι εκτοξεύουν ανοιχτές απειλές προς Κύπρο και εμμέσως Ελλάδα και από την άλλη με απανωτά διαβήματα προς τις ΗΠΑ ζητούσαν να ασκηθούν πιέσεις στην εταιρεία Noble Energy (αμερικανικών συμφερόντων) που ξεκινάει από 21 Σεπτεμβρίου τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Η απάντηση λοιπόν ήταν σαφέστατη και κατηγορηματική από την αμερικανική πλευρά. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία Φράνσις Ρίτσιαρτον, ύστερα από συνάντηση στην Αγκυρα με τον υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ σε ερώτηση εάν η Ουάσιγκτον θα πιέσει την εταιρία Noble Energy να σταματήσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην περιοχή της Κύπρου, ο αμερικανός πρέσβης απάντησε ότι δεν συνηθίζει να δίδει συμβουλές σε αμερικανικές εταιρίες.
Η εφημερίδα Χουριέτ που δημοσίευσε την πληροφορία, στέγασε τη σχετική είδηση υπό τον τίτλο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν τις τουρκικές εκκλήσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις θέσεις της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης:
Θέλουν να προκαλέσουν ταραχή στο Αιγαίο! – Φόβοι για το που θα οδηγήσει την κατάσταση η Άγκυρα για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε