Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αμεσες μετατάξεις προσωπικού – Κλείνουν ή αλλάζουν χαρακτήρα νοσοκομεία

Το ονομάζουν ανταλλαγές προσωπικού αλλά στην ουσία πρόκειται για μετατάξεις. Από την Δευτέρα κατατίθεται τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται πλέον η κοινή διοίκηση περισσότερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Θα μπορούν δηλαδή με αυτό τον τρόπο να ανταλλάσουν είτε υλικά, είτε ανθρώπινο δυναμικό.

Επίσης, θα υπάρχουν 8 νοσοκομεία λιγότερα στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα και 7 νοσοκομεία θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία Καλαβρύτων, Ληξουρίου και Κρεστένων. Το νοσοκομείο Ναυπλίου γίνεται νοσοκομείο χρόνιων παθήσεων, όπως και το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Άγιος Λουκάς (Πάτρα).

Επίσης καταργούνται το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Καραμανδάνειο στην Πάτρα.

Για την 5η Υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η εισήγηση εντάσσει τα 14 νοσοκομεία της περιοχής σε τέσσερις ομάδες, με νοσοκομεία-επικεφαλής των ομάδων το Πανεπιστημιακό Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση εισηγείται ο ειδικός για τις μονάδες υγείας της Εύβοιας. Τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Θηβών μετατρέπεται σε κέντρο τραύματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε