Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αμεση η εφαρμογή της σταδιακής αύξησης ορίων ηλικίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είναι παρανοϊκό μέτρο να κοπεί ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα λέει ο υπ. εργασίας Αννδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”.

Αμέσως θα εφαρμοστούν ορισμένες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, όπως  η απαγόρευση της εθελουσίας και η σταδιακή αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης αναφέρει ο υπουργός εργασίας στη συνέντευξή του. Προσθέτει πως το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θεμελιώνεται πάνω στη βασική -προνοιακή- σύνταξη  και στην αρχή της ανταποδοτικότητας της σύνταξης με τις εισφορές και το χρόνο εργασίας θα τεθεί σε εφαρμογή, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το 2018.

Αναφέρει πως η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ένα απο τα μέτρα για τη διάσωση του συστήματος ενω σε ότι αφορά την αυξηση των ειδικών ορίων ηλικίας λέει οτι θα ισχύσει απο το 2011.
“Δεν δέχθηκα να αυξηθούν τα γενικά όρια ηλικίας, αντιστεκόμενος στις σχετικές πιέσεις της επιτήρησης, αλλά ο μέσος όρος  συνταξιοδότησης θα αυξηθεί έως το 2015 κατα δύο έτη” επισημαίνει.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει επίσης οτι όσοι θεμελιώνουν και θα θεμελιώσουν τα δικαιώματά τους έως και το 2013, δεν θα θιγούν απο τις αλλαγές.

Ο 14ος μισθός

“Η περικοπή του 14ου μισθού δεν έχει τεθεί ως θέμα απο την κυβέρνηση, απο τον επίτροπο Ρεν ή απο τις υπηρεσίες των επιτηρητών’ επισημαίνει ο υπ. εργασίας και συμπληρώνει: “τα εκατομμύρια που θα χάνονταν για τα ασφαλιστικά ταμεία απο ένα τέτοιο παρανοϊκό μέτρο, θα τα τίναζαν στον αέρα και θα καθιστούσαν τελείως ανεφάρμοστο το Πρόγραμμα Σταθερότητας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε