Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αμετακίνητοι οι κάτοικοι της Κερατέας για το Οβριόκαστρο

Αμετακίνητοι οι κάτοικοι της Κερατέας για το Οβριόκαστρο

Οι κάτοικοι της Κερατέας δέχονται μέχρι 60.000 τόνους ημερησίως στην περιοχή τους, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει για 127.000 τόνους.

 Χωρίς συγκεκριμένη πρόταση για τη μέθοδο επεξεργασίας απορριμμάτων και τον χώρο ταφής των υπολειμμάτων, προσήλθαν στον δεύτερο γύρο της συνάντησής τους με την υπουργό Περιβάλλοντος,Τίνα Μπιρμπίλη, τα μέλη της επιτροπής του δήμου Λαυρεωτικής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Λεβαντή.

Πάντως, η αντιπροσωπεία των κατοίκων φαίνονται αμετακίνητοι για την ταφή των υπολειμμάτων στο χώρο του Οβριοκάστρου.

Η κα Μπιρμπίλη είχε ζητήσει από την αντιπροσωπεία να επιστρέψουν στη συνάντηση με μία πρόταση για τον χώρο ταφής των υπολειμμάτων. Υπήρχε στην αρχή σκέψης για την περιοχή του Μαρκόπουλου, κάτι για το οποίο αντέδρασαν οι εκεί κάτοικοι, οπότε προσήλθαν στην συζήτηση χωρίς τέτοια πρόταση.

Για αυτό το λόγο η αντιπροσωπεία ζήτησε ένα μήνα προθεσμία προκειμένου να δώσει την τελική της πρόταση, ενώ όπως δήλωσαν προσερχόμενοι στη συνάντηση, αναμένεται να ταξιδέψουν μέχρι και το εξωτερικό προκειμένου να δουν πως αντιμετωπίζει εκεί το θέμα των απορριμμάτων.

Προσερχόμενοι οι εκπρόσωποι της περιοχής δήλωσαν πως έχουν την πρόθεση να διπλασιάσουν τον όγκο των απορριμμάτων που θα δέχεται από τις 30.000 τόνους σε 60.000 τόνους και με “ταβάνι” τις 80.000 τόνους. Ωστόσο, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η Κερατέα να δέχεται το 7% των απορριμμάτων της Αθήνας, δηλαδή 126.000 τόνους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε