Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ανάκαμψη στο τέλος του 2011 ”βλέπει” ο διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος

”Σφάζονται” οι εκπρόσωποι ξένων οίκων για το πότε θα χρεωκοπήσουμε !

Σε ένα χρόνο από τώρα θα μπούμε σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης,όπως προβλέπει ο Γ.Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος,οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αφήσει πίσω τους τη ”μπόρα” αλλά και η οικονομία μας θα γίνει πιο ανταγωνιστική,αφού μειώνεται το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
 
Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε και στο θέμα των επιτοκίων,που ”καίει” όλους τους δανειολήπτες,λέγοντας ότι το ύψος των βασικών επιτοκίων είναι κατάλληλο και δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα.
 
Την αισιοδοξία του κυρίου Προβόπουλου,όχι μόνο δεν την συμμερίζεται ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pimco,αλλά στοιχηματίζει στην χρεωκοπία μας εντός τριετίας,για το καλό τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.
Όπως ανέφερε,χωρίς μία νοικοκυρεμένη αναδιάρθρωση, η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να εγκλωβιστεί σε ένα σπιράλ διάρκειας δέκα ετών με υψηλή ανεργία και χαμηλή ανάπτυξη, όπως έχει συμβεί στην Ασία και τη Λατινική Αμερική.
 
Ο επικεφαλής της Pimco δεν πρόλαβε να τελειώσει τα λόγια του,και στο βήμα οικονομικής εκδήλωσης που γίνεται στη Ν.Υόρκη,ανέβηκε ο πρόεδρος της Standard & Poor΄s, Deven Sharma,ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στο ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε