Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ανάκληση από την αγορά μοτοσικλετών Ducati και αυτοκινήτων Honda

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ FOTOLIA
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ FOTOLIA

Πρόκειται για 18 μοτοσικλέτες και 141 αυτοκίνητα που ανακαλούνται από τις επίσημες αντιπροσωπείες τους για προληπτικούς λόγους. Μάθετε ποια είναι τα μοντέλα

Οι επίσημες αντιπροσωπείες των δύο οχημάτων πραγματοποιούν ανάκληση σε συγκεκριμένα μοντέλα τους προκειμένου να γίνει έλεγχος σε εξαρτήματά τους.

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO, επίσημη αντιπροσωπεία μοτοσικλετών DUCATI στην Ελλάδα, εκτελεί διαδικασία ανάκλησης μοτοσικλετών DUCATI μοντέλο DIAVEL MY2011 για έλεγχο στο πλάγιο σταντ.

Η ανάκληση αφορά συνολικά 18 μοτοσικλέτες, στις οποίες ενδέχεται να εμφανιστεί πιθανή κάμψη και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θραύση του πλάγιου σταντ στην περιοχή περιστροφής στον άξονά του.

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO έχει ενημερώσει το δίκτυο συνεργατών της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έχει προβεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντιπροσώπους και πελάτες οι οποίοι παρέλαβαν τις μοτοσικλέτες που πρέπει να ελεγχθούν, ώστε να γίνει στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της DUCATI έλεγχος στο πλάγιο σταντ.

Η εταιρεία ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων HONDA μοντέλο CRZ για προληπτικό έλεγχο και επαναπρογραμματισμό (νέο λογισμικό) της κεντρικής μονάδας ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα.

Η ανάκληση αφορά 141 οχήματα, παραγωγής από 16 Δεκεμβρίου 2009 έως 23 Ιουνίου 2011, στα οποία αν ο οδηγός άθελα του προκαλέσει σβήσιμο του κινητήρα με λάθος χρήση συμπλέκτη (ξεκίνημα ή σταμάτημα), ενδέχεται, ανάλογα με την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ΙΜΑ και του φορτίου, το όχημα να κινηθεί στιγμιαία εμπρός ή πίσω (ανάλογα με την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων), λόγω της αντίρροπης περιστροφής του ηλεκτρικού κινητήρα.

Οι ιδιοκτήτες τους θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής για να πάνε στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA, για να γίνει προληπτικός έλεγχος και επαναπρογραμματισμός της κεντρικής μονάδας ελέγχου του ηλεκτροκινητήρα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα για κανένα από τα δύο οχήματα και ο προληπτικός έλεγχος θα γίνει και από τις δύο αντιπροσωπείες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε