Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανακοινώθηκαν οι συνενώσεις σχολείων - 1.056 λιγότερα σχολεία

Ανακοινώθηκαν οι συνενώσεις σχολείων - 1.056 λιγότερα σχολεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2011 | 06:15
Πρώτη δημοσίευση: 13.03.2011 | 22:46

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συνενώσεων σχολικών μονάδων. 1933 σχολεία συνενώνονται το 2011. Δείτε πίνακες με τα σχολεία που καταργούνται και συγχωνεύονται.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας δημιουργούνται 6/θεσια και 12/θεσια Δημοτικά σχολεία «εκεί όπου οι μαθητικές ανάγκες το υπαγόρευαν».

Στα μεγάλα αστικά κέντρα- της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- οι συνενώσεις αφορούν κυρίως στα συστεγαζόμενα σχολεία, ενώ στην περιφέρεια “δίνεται έμφαση στις συνενώσεις ολιγοθέσιων σχολείων, μόνο εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν”.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει οτι “φέτος έγινε μια συστηματική προσπάθεια εξορθολογισμού του σχολικού χάρτη με εκτεταμένες συνενώσεις σχολείων σε ολόκληρη την Επικράτεια, με δεδομένη την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» που διευκολύνει τη διαδικασία αυτή”.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα παραμένει σταθερός, έως 25 στην Πρωτοβάθμια και έως 25+10% στη Δευτεροβάθμια. Επισημάινεται επίσης οτι συνολικός αριθμός των μαθητών στα υπό συνένωση σχολεία δεν ξεπερνά τους 400 μαθητές. Εξαίρεση αποτελούν 6 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πανελλαδικώς , όπου όπου τα σχολεία που προκύπτουν από τις συνενώσεις, έχουν αριθμό μαθητών από 400 και άνω, αλλά χωρίς να ξεπερνούν τους 500.

Δείτε τον πίνακα με τις καταργήσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ

Δείτε τον πίνακα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εδώ

Δείτε τον πίνακα με τις συνενώσεις εδώ
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook