Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ανακυκλώνουμε όλο και περισσότερες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Ανακυκλώνουμε όλο και περισσότερες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Ιδιαίτερα επιτυχημένη διαγράφεται η πορεία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».

Ειδικότερα, το 2016, η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων προς ανακύκλωση σημείωσε αύξηση 10%, φτάνοντας τους 52.800 τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υπερκαλύπτοντας τον εθνικό στόχο. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε περισσότερες από 12.500.000 συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των λαμπτήρων οικονομίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα θετικά αυτά αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχόμενη διεύρυνση του δικτύου συλλογής της εταιρείας. Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης συσκευών έχουν τοποθετηθεί δωρεάν από την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ σε καταστήματα λιανικής, δήμους, επιχειρήσεις και οργανισμούς και σήμερα ξεπερνούν τους 13.000, πανελλαδικά. Σε αυτούς ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να ανακυκλώσει εύκολα τις παλιές συσκευές του. Επίσης, μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στον αριθμό των επαγγελματικών μηχανημάτων που παραδίδονται στην Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ από τις επιχειρήσεις.

Βάσει στοιχείων της «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», τα ποσοστά ανάκτησης αξιοποιήσιμων υλικών από τις ηλεκτρικές συσκευές είναι, από το 2005 μέχρι και σήμερα, σταθερά υψηλότερα από τους στόχους που τίθενται από την ευρωπαϊκή οδηγία. Στο σύνολο των συσκευών, το ποσοστό ανάκτησης ανέρχεται στο 90% και είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Η «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» είναι εγκεκριμένος φορέας για τη λειτουργία Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα. Είναι ιδιωτική εταιρεία µη επιδίωξης κερδών, έχει χαρακτήρα οργανωτικό και ελεγκτικό και λειτουργεί στο πλαίσιο των οδηγιών της Κοινότητας, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο ελληνικό Δίκαιο. Με την «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» έχουν συμβληθεί, μέχρι σήμερα, πάνω από 2.000 επιχειρήσεις. Με τη συμμετοχή τους στην «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», οι επιχειρήσεις αυτές εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση των ΑΗΗΕ. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε