Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αναλγησία! Κόβουν τους διερμηνείς από τους κωφούς

TΩΡΑ: Κλειστή η Αριστοτέλους από συγέντρωση Κωφών. Διαμαρτύρονται γιατί δε θα μπορούν να πάνε σε νοσοκομεία, γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια, ούτε καν στην εκκλησία δίχως διερμηνέα.

Έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους έφτασε η πορεία των Κωφών που ξεκίνησε από το Υπ.Οικονομικών, με ενδιάμεση στάση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ρεσιτάλ κοινωνικής αναλγησίας απο την κυβέρνηση.

Αποφάσισε την δραστική περικοπή της επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) για την υλοποίηση του Προγράμματος Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ). 
Στην ουσία η περικοπή της επιχορήγησης των 100.000 ευρώ ετησίως,  καταργεί το Πρόγραμμα Διερμηνείας, το οποίο από Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 έχει πάψει να λειτουργεί, καταδικάζοντας όλους τους Κωφούς-Βαρήκοους της χώρας στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το μόνο που ζητούν οι κωφοί συνάνθρωποί μας είναι ισότιμη μεταχείριση

Το ζήτημα δεν είναι απλώς οικονομικό. Είναι βαθιά κοινωνικό καθώς με τη βοήθεια των διερμηνέων οι κωφοί κάλυπταν όλες τους τις επικοινωνιακές ανάγκες για παράδειγμα σε δημόσιες υπηρεσίες, γιατρούς, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δικαστήρια.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε