Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ανάλυση: τι είναι το “επίδομα εργένη”

Ένα νέο επίδομα μάθαμε ότι υπάρχει σήμερα. Είναι το ” επίδομα εργένη” , που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια για για όποιον είναι πάνω από 35 ετών και παραμένει εργένης.

Προκάλεσε κακή εντύπωση ότι χλευάστηκε αμέσως από όλα τα έντυπα , ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Mέσα το ” επίδομα εργένη” . Το Πάμε Λουκέτο, στάθηκε ψύχραιμα απέναντι στην αποκάλυψη σοκ, και έψαξε το θέμα από όλες τις πλευρές, για να μην αδικήσουμε κανέναν.

Καταρχήν, διαπιστώνουμε ότι δίνεται μόνο “επίδομα εργένη”. Το “μόνο” το λέμε, γιατί πουθενά δεν διαβάζουμε ότι δίνεται “επίδομα εργένισσας”.

Αυτό βέβαια αν δεν το εκλάβουμε σαν ρατσιτσικό, είναι τουλάχιστον…
αντιφεμινιστικό. Γιατί, δηλαδή ο εργένης να παίρνει επίδομα και όχι η εργένισσα; Ακατανόητο! Αρα, το θέμα δεν είναι να καταργηθεί το επίδομα από τον εργένη, αλλά να κοιτάξουμε να πάρει και η αδικημένη σοβαρά εργένισσα άνω των 35 ετών.

Τώρα θα πάμε στο θέμα, γιατί δίνεται αυτό το επίπεδο. Εκτός από την ακραία απάντηση “δεν υπάρχει λόγος”, μπορούμε να υποθέσουμε πολλούς λόγους:

Γιατί πχ να υπάρχει επίδομα γάμου; Το παίρνουν κάποιοι και χωρίζουν την άλλη μέρα και δεν το δηλώνουν βέβαια, για να παίρνουν μόνο και μόνο το επίδομα γάμου .Έχει γίνει κάποια έρευνα για το πόσοι τυπικά ή εικονικά παντρεμένοι υπάρχουν , κυρίως στο Δημόσιο και ζουν έναν καθαρά δημοσιοϋπαλληλικό γάμο για χάρη μόνο του επιδόματος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.pamelouketo.blogspot.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε