Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Ανάσταση και το Πάσχα – Οδηγός για την έξοδο

– Ο καιρός για Κέρκυρα, Μύκονο, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις
– Με τι καιρό θα φύγουν και πως θα επιστρέψουν οι εκδρομείς
– Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Το ψήσιμο του οβελία λοιπόν θα γίνει κάτω από καλές συνθήκες. Η έξοδος θα γίνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μόνο στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν από την Μεγάλη Τετάρτη εώς και τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί τα 8 μποφόρ. Αυτό σημαίνει πως όσοι ταξιδέψουν με πλοίο πρέπει να επικοινωνήσουν με τα αρμόδια λιμεναρχεία.

ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

– Αθήνα: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου με λιακάδα.
– Θεσσαλονίκη: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου με λίγα σύννεφα το μεσημέρι.
– Γιάννενα: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου με λίγα σύννεφα το μεσημέρι.
– Βόλο: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς, αλλά στο Πήλιο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 6 με 7 βαθμούς κελσίου το
  βράδυ της Ανάστασης.
– Αλεξανδρούπολη: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς  με λιακάδα
– Κέρκυρα: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εώς 22 βαθμούς με σύννεφα το μεσημέρι.
– Μύκονος: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18  βαθμούς με καλό καιρό.
– Πάτμος: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς με λιακάδα.
– Ναύπλιο: η θερμοκρασία θα κυμαθνεί απο 10 εώς  20 βαθμούς με λίγα σύννεφα.
– Καλαμάτα: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς  με λιακάδα.
– Μεσολλόγι: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 21 βαθμούς κελσίου με λιακάδα

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Προβλέπονται βροχές στη βόρεια Κρήτη ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να βρέξει και λίγο στα Δωδεκανήσα,. Στην υπόλοιπη χώρα ο ουρανός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το  μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι που στο Ιόνιο θα είναι μέχρι 5 μποφόρ βοριάδες ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αλλά κυρίως σε μικρά σκάφη. Η θερμοκρασία θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα γύρω στους 17 με 18 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάποιες μπόρες κυρίως στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι από το μεσημέρι και μετά εξασθενούν ενώ η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά το μεσημέρι αλλά προσοχή το βράδυ στην περιφορά του Επιταφίου το κρύο θα είναι τσουχτερό καθώς η ελάχιστη θα είναι γύρω στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Ακούστε τι προέβλεψε για το NewsIt ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Λιακάδα θα έχει το πρωί σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μπόρες στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο ανατολικοί – βορειοανατολικοί 5 με 6, το πρωί 7 μποφόρ που από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Η θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή στους 20 -21 βαθμούς η μέγιστη αλλά η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας την Ανάσταση θα είναι χαμηλή γύρω στους 10 βαθμούς κελσίου, τουλάχιστον στην Αθήνα.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Ανοιξιάτικη θα είναι η μέρα με ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και με θερμοκρασίες που φτάσουν τους 21έναν με 22 βαθμούς Κελσιου κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται νά έχουμε καποιες μπόρες στα βουνά της Δυτικής και Βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει αρκετά και δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφορ στα πελάγη.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Με γενικά καλό καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς με ίσως περισσότερες νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στην οδήγηση.

Aκούστε τι πρόεβλεψε για το Newsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Πόσο ακριβαίνουν δημοφιλείς Πασχαλινοί προορισμοί

Αλλαγές στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των τρένων εν όψει του Πάσχα

Φωτιά στον Πασχαλιάτικο προϋπολογισμό βάζει η τιμή της βενζίνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε