Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναπάντητα ερωτήματα από την τραγωδία στην Κρήτη

Στάχτη έγινε όλο το μαγαζί ενώ κινδύνεψε σοβαρά ολόκληρη η πολυκατοικία. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η έκρηξη έγινε σε συνεργείο, στο υπόγειο της πολυκατοικίας – Μια γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Νεκρός ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, που έδωσε μάχη για να γλιτώσει από τις φλόγες. Αναπάντητα ερωτήματα…

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Κρήτης από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα σε πολυκατοικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 12, εκ των οποίων μια 65 χρονη που είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Τα σωστικά συνεργεία απεγκλωβίζουν τους τραυματίες - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ταυτοποίηση του πτώματος έδειξε ότι ανήκει στον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπίας αυτοκινήτων από όπου ξεκίνησε η φωτία. Μάλιστα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ηταν στο παρελθόν και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κρήτης.

Σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων ανακύπτουν από την πυρκαγιά. Ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, έκανε αυτοψία στο χώρο και από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε, διαπίστωσε ότι ο θάνατος του επιχειρηματία, προήλθε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, λόγω των αναθυμιάσεων. Απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοκτονίας ή εγκληματικής ενέργειας, λέγοντας ότι πρόκειται για δυστύχημα.

Στο μεταξύ από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Πυροσβέστης προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Κατά τη γενική εφημερία του Νοσοκομείου μας, σήμερα 26 – 7 – 2010 και περί ώρα 6.30 έως 8.00 π.μ., διεκομίσθηκαν στο Νοσοκομείο μας μετά από έκρηξη σε κτίριο επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως δέκα (10) άτομα. Από αυτά τα έξι άτομα αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες εξήλθαν από το Νοσοκομείο.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται μία 44χρονη, με έγκαυμα και εισπνοή τοξικών αερίων, ενώ η κόρη της δεκατριών ετών, αφού διεγνώσθη θερμικό έγκαυμα λάρυγγα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Εισαγωγή επίσης για παρακολούθηση έγινε και σε βρέφος 12 μηνών το οποίο όμως με ευθύνη των γονέων εξήλθε αμέσως.

Τέλος σε βαριά κατάσταση διεκομίσθη γυναίκα 65 ετών, στην οποία έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, διασωλήνωση και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Ρεθύμνου, λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ”.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε