Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Αναστάτωση” στον Άρειο Πάγο από τις καταθέσεις των οικονομικών εισαγγελέων!

“Αναστάτωση” στον Άρειο Πάγο από τις καταθέσεις των οικονομικών εισαγγελέων!
EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2012 | 21:33
Πρώτη δημοσίευση: 14.01.2012 | 10:36

Τι είπαν για τις παρεμβάσεις που τους έγιναν και ποιους φαίνεται να κατονομάζουν. Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι καρατομήθηκαν από την πολιτική εξουσία!

Όπως όλα δείχνουν τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η έρευνα..για τις έρευνες που διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες των αντεισαγγελέων Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Κι όλα αυτά ενώ οι δύο αυτοί εισαγγελείς συνεχίζουν τις “καυτές έρευνες” του οικονομικού εγκλήματος που αφορά τις υποθέσεις: ΕΛΣΤΑΤ, οι καταγγελίες Κουσελά για φοροφυγάδες, τα ασφάλιστρα κινδύνου που παίζονταν από υπεράκτιες εταιρίες σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, η υπόθεση Λαυρεντιάδη.

Στον Αρειο Πάγο επικρατεί αναστάτωση, αφού στα δυο υπομνήματα των οικονομικών εισαγγελέων έχουν περιγράψει πραγματικά περιστατικά, τα οποία οι καταγγέλοντες αξιολογούν ως συστάσεις, έκφραση δυσφορίας, αλλά και έμμεσες απειλές για τον τρόπο, που χειρίστηκαν τις καυτές δικογραφίες, οι οποίες έφτασαν στα γραφεία τους.


Η «είδηση», βέβαια, από την έρευνα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη είναι ότι από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, που τη διενεργεί, - ο ίδιος έκανε λόγο για Ενορκη Διοικητική Ερευνα - είναι ότι πέρασαν για να καταθέσουν ως μάρτυρες τόσο ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών ειαγγελέων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγο κ. Ν. Παντελής, όσο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακκελάκος, αλλά και άλλοι συνάδελφοί τους, όπως οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κ. Α. Κορέας και κυρία Π. Παπανδρέου, οι οποίοι χειρίστηκαν επίσης τις επίμαχες υποθέσεις μαζί τους.

Πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία για το ανώτατο δικαστήριο αφού:

- Οι δυο, πρώτη φορά εμμέσως πλην σαφώς υποδεικνύουν σύσταση από ανώτερο τους δικαστή "άντε τελειώνετε", παρότι τη φράση αυτή δεν την χαρακτηρίζουν ως παρέμβαση. Παρόλα αυτά ο κ. Μακρής ρωτούσε στη συνέχεια όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς - μάρτυρες αν οι ίδιοι υπέστησαν παρεμβάσεις.

Μάλιστα ο κ. Μακρής, σύμφωνα με το “Βήμα”, ρώτησε και τους δυο εισαγγελείς αν εξέλαβαν το "άντε τελειώνετε" ως παρέμβαση προς την κατεύθυνση του κλεισίματος της υπόθεσης, αλλά δεν έλαβε σαφή απάντηση.

- Με κομψό τρόπο αναφέρεται και δημοσιογράφος, ο οποίος περιέγραψε την ψυχολογία επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται αυτοτελώς, με τη φράση «είναι έξαλλος μαζί τους», γεγονός το οποίο εκείνοι εξέλαβαν ως έμμεση απειλή. Δεν κατονομάζουν τον δημοσιογράφο, αλλά περιγράφουν τον επιχειρηματία.

Και οι δύο, πάντως, σε διευκρινιστικές απαντήσεις, που έδωσαν στον κ. Μακρή δήλωσαν ότι ποτέ δεν ενέδωσαν ούτε σε έμμεσες συστάσεις, ούτε και σε απειλές ή πιέσεις...


- Στο επίκεντρο βρέθηκε και η υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου, υπόθεση για την οποία οι δυο επισημαίνουν δηλώσεις πολιτικού, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε δυσφορία για την έρευνα. Ούτε και αυτή η δυσφορία, ωστόσο, ήταν «παρέμβαση» σύμφωνα με τους δυο.


Σύμφωνα με έγκυρη εισαγγελική πηγή και οι δυο πιστεύουν ότι «καρατομήθηκαν» από την πολιτική εξουσία, διότι ενόχλησαν με τις έρευνες τους τα «ποικιλώνυμα επιχειρηματικά συμφέροντα», όπως χαρακτήρισαν όλους εκείνους που δρουν στα άδυτα του οικονομικού εγκλήματος...


Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο οι ανώτατοι λειτουργοί, που κατέθεσαν στο γραφείο του κ. Μακρή (Παντελής και Σακκελάκος), όσο και οι κατώτεροι εισαγγελείς (Κορέας, Παπανδρέου) δεν επιβεβαίωσαν ούτε τις έμμεσες αναφορές στις παρεμβάσεις, ούτε και στις απειλές.

Παρόλα αυτά η έρευνα θα κλείσει μόνο αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμφωνήσει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προσώπων, που πρέπει να ελεγχθούν. Τότε είτε η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο, είτε θα διαταχθεί περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση.
Πηγή: "Το Βήμα"


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την υπόθεση των 2 εισαγγελέων

Κατέθεσε ο προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων

Κι άλλος οικονομικός εισαγγελέας καλείται ως μάρτυρας

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί όσους κατονόμασαν Πεπόνης και Μουζακίτης


Στον 'Αρειο Πάγο ο εισαγγελέας για τα CDS


   Διαδώστε αυτό το άρθρο