Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Μερικά Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναστέλλεται η λειτουργία τυροκομείου με εντολή του ΕΦΕΤ

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2012 | 18:53
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2012 | 18:48

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων στο τυροκομείο που εδρέυει στην Καλαμπάκα.

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας τυροκομείου, που εδρεύει στην Καλαμπάκα Θεσσαλίας, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων .

Πρόκειται για την επιχείρηση με την επωνυμία «Χρ. Βλαχογιάννης & ΣΙΑ ΟΕ», στην οποία ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ διαπίστωσαν καθ' υποτροπή σειρά παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των ελεγκτών, που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος επίσημου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων:

- Η επιχείρηση στερείται άδειας λειτουργίας και κωδικού αριθμού έγκρισης.

- Το επίπεδο υγιεινής των χώρων και εξοπλισμού ήταν ανεπαρκές.

- Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης της υγιεινής και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων, στηριζόμενο στις αρχές του HACCP, ωστόσο η μελέτη χρειάζεται αναθεώρηση.

Μετά απο όλα αυτά οι ελεγκτές εισηγήθηκαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, προκειμένου η τελευταία να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων.

Παράλληλα, η υπόθεση διαβιβάζεται από τον ΕΦΕΤ στην αρμόδια εισαγγελία, ενώ, μετά από συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΤ, θα επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο