Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναστέλλονται και επίσημα οι παροχές του ΟΕΚ – Πλήγμα για χιλιάδες δικαιούχους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώνει το “πάγωμα” των παροχών του ΟΕΚ, μόνο που το χαρακτηρίζει πράξη ευθύνης απέναντι στους δικαιούχους.

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού να μη γίνονται δεκτές πλέον νέες αιτήσεις για στεγαστικά ή επισκευαστικά δάνεια αλλά και επιδοτήσεις ενοικίου έγινε δεκτή. Οι παροχές “παγώνουν”, προσωρινά σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, έως ότου να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού.

“Η προσωρινή αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων είναι πράξη ευθύνης απέναντι στο σύνολο των δικαιούχων του ΟΕΚ”, τονίζει το υπουργείο Εργασίας και σημειώνει πως ο ΟΕΚ προχωρά στον εξορθολογισμό των δανειακών προγραμμάτων του, προτάσσοντας αδιαμφισβήτητα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια για το σύνολο των δικαιούχων και στην πλήρη κάλυψη των ανειλημμένων υποχρεώσεών του προς όλους τους δικαιούχους.

Σημειώνεται πως πως “τα τελευταία χρόνια, η πολιτική που ακολουθήθηκε, όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις δανειοδοτήσεων/επιδοτήσεων, χωρίς προηγούμενο υπολογισμό των οικονομικών επιπτώσεων στον Ο.Ε.Κ., είχε ως αποτέλεσμα:

α) ο Οργανισμός να καταναλώνει το αποθεματικό του, το οποίο από 650 εκ. ευρώ στο τέλος του 2005, έφτασε τα 250 εκ. ευρώ στο τέλος του 2009, με την ταυτόχρονη μεταφορά ανειλημμένων υποχρεώσεων στο 2010, και

β) το κατασκευαστικό έργο να φθίνει συνεχώς, έτσι ώστε το 2009 να φθάσει μόλις στο 4,95% του συνολικού προϋπολογισμού.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δυσμενής αν συνυπολογίσουμε τη συνέχιση της οφειλής του Ι.Κ.Α. από συνεισπραχθείσες υπέρ Ο.Ε.Κ. και μη αποδοθείσες εισφορές.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ο.Ε.Κ. οφείλει να συνεχίσει και θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του με νέο πλαίσιο και στέρεη οικονομική βάση”.

Διαβάστε επίσης
“Στέγνωσε” ο Ο.Ε.Κ.- τέλος τα δάνεια και η επιδότηση ενοικίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε