Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Αναβάθμιση ζήτησε η Αρχή για το Απόρρητο των Επικοινωνίων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ΑΔΑΕ είπε ότι δεν γνωρίζει το πόρισμα της ΕΥΠ για τις υποκλοπές στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Ανδρέας Λαμπρινόπουλος ζήτησε νομοθετική κατοχύρωση από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου κάνει καλύτερους ελέγχους.

Η ΑΔΑΕ επισήμανε και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή με αποτέλεσμα η Ανεξάρτητη Αρχή να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της.  Ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συγχωνευθεί η ΑΔΑΕ με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). 

Στο θέμα των υποκλοπών ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη ότι δεν γνωρίζει το πόρισμα της ΕΥΠ για τις υποκλοπές όπως και αν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, που ακυρώνει πρόστιμα που επέβαλε η ΑΔΑΕ στη Vodafone για την υπόθεση.

Στη συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης εξήρε το ρόλο της Αρχής στο θέμα των υποκλοπών και των αποκαλύψεων που έγιναν, ενώ η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι “σκοπίμως έχει υποβαθμιστεί η ΑΔΑΕ λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς η ασφάλεια των επικοινωνιών είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε