Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η ανακοίνωση για τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αναβλήθηκε η ανακοίνωση για τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα οι αριθμοί εισακτέων από το υπουργείο Παιδείας, καθώς προέκυψαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα τα οποία εμπόδισαν τις υπηρεσίες του υπουργείου να ανταποκριθούν στις ημερομηνίες ανακοίνωσης.

Πέρυσι είχε χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τελείως διαφορετικό σύστημα επεξεργασίας απ΄ ότι φέτος, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει άμεσα και γρήγορα η αντιστοίχιση. Επίσης υπήρχε το ενδεχόμενο να γίνουν λάθη στην ανακοίνωση και γι’ αυτό προτιμήθηκε η αναβολή της ανακοίνωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, τα τμήματα των ΤΕΙ, που φέτος θα μπουν στο μηχανογραφικό είναι 15, ενώ εντάσσεται εκ νέου και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κύρια αιτία για την επανένταξη των εν λόγω τμημάτων είναι ότι πολλά από αυτά, πέτυχαν με υψηλό βαθμό απόδοσης στην αξιολόγηση, ενώ είχαν αναλάβει κοινοτικά προγράμματα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που αναβλήθηκαν λόγω των εκλογών (είχαν ορισθεί για τις 6 Μαίου), θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Μαίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε