Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Aναβλήθηκε η δίκη Βοσκόπουλου για τα χρέη των 5,5 εκατ. ευρώ

Aναβλήθηκε η δίκη Βοσκόπουλου για τα χρέη των 5,5 εκατ. ευρώ

Για τις 2 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Ζ’ Μονομελές πλημμελειοδικείο η δίκη του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου που κατηγορείται για φοροδιαφυγή.

Ο τραγουδιστής -που δεν παρέστη στο δικαστήριο- κατηγορείται για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων ετών που αφορούν και μη έκδοση αποδείξεων δελτίων παροχής υπηρεσιών για εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα, για ποσά που ξεπερνούν, χωρίς τις πρασαυξήσεις και τα πρόστιμα, τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

 Η αναβολή ζητήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου προκειμένου, όπως είπε στο δικαστήριο η υπεράσπισή του, να υπαχθεί ο κ. Βοσκόπουλος στο καθεστώς της ρύθμισης του Υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει μείωση έως και 95% στις πρασαυξήσεις για όσους έως τις 29 Οκτωβρίου προβούν σε διακανονισμό με δόσεις για την αποπληρωμή των χρεών τους στην Εφορία.

Τα χρηματικά πρόστιμα και ο πρόσθετος φόρος, έχουν επιβληθεί στον τραγουδιστή από την ΙΓ ΔΟΥ  Αθηνών και αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 1993 έως το 1997.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στον Τόλη Βοσκόπουλο λόγω υποβολής ανακριβών φορολογικών δηλώσεων, μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών προς τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, προς δισκογραφική εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας για πνευματικά δικαιώματα..

Η υπόθεση του Τόλη Βοσκόπουλου δεν απασχολεί  μόνο όμως το Ζ Μονομελές Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αλλά και το  Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 27 Οκτωβρίου 2010, μετά από αναβολή που δόθηκε σήμερα στην εκδίκαση των αιτήσεων του τραγουδιστή.

Με τις αιτήσεις αυτές ο Τόλης Βοσκόπουλος αμφισβητεί τα εισοδήματα και τα πρόστιμα που του καταλογίζει η Εφορία για την περίοδο 1993 -1997. Η αναβολή στη συζήτηση των υποθέσεων αυτό δόθηκε λόγω κωλύματος του εισηγητή Ι. Γράβαρη. 

Ο τραγουδιστής πάντως με δημόσια δήλωση του, όταν είδε το φως της δημοσιότητας το θέμα, είχε αναφέρει ότι «στόχος είναι η Άντζελα», δηλαδή η σύζυγος του Άντζελα Γκερέκου η οποία τελικά «καρατομήθηκε» από την θέση της στο υπουργείο Τουρισμού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε