Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η δίκη Ζαχόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη Ζαχόπουλου

Αναβλήθηκε για τις 17 Οκτωβρίου 2011 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών η δίκη για το λεγόμενο «σκάνδαλο Ζαχόπουλου» με το «ροζ» DVD.

Η αναβολή αποφασίστηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης.

Στο εδώλιιο του κατηγορουμένου κάθονται αντιμετωπίζοντας πλημμεληματικές πράξεις οι:

* Εύη Τσέκου, συνεργάτις και παράλληλα ερωτική σύντροφος του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλου, για απόπειρα εκβίασης και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η κατηγορουμένη είχε ομολογήσει ότι είχε βιντεοσκοπήσει ερωτικές περιπτύξεις της με τον Χρ. Ζαχοπουλο, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

* Χρήστος Νικολουτσόπουλος, εργατολόγος, για συνέργεια σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Συνόδευε την Εύη Τσέκου κατά τις επισκέψεις της σε δημοσιογραφικά γραφεία.

* Θέμος Αναστασιάδης, εκδότης, για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα «υπέκλεψε το DVD, με τις ερωτικές σκηνές αντιγράφοντάς το, εν αγνοία της Εύης Τσέκου και στη συνέχεια, σε συνάντησή του με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του (τότε) πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό, παρέδωσε το DVD, στο οποίο είχε εγγράψει μέρος του υποκλαπέντος υλικού». Η υπερασπιστική θέση του Θ. Αναστασιάδη είναι ότι πρόκειται για «σκευωρία».

* Γ. Μακρυγιάννης, δημοσιογράφος, για απλή συνέργεια σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων που διέπραξε ως φυσικός αυτουργός ο Θ. Αναστασιάδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε