Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η δίκη των 42 για την κατάληψη στο Κερατσίνι

,,ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι συλληφθέντες στο στέκι “Ρεσάλτο” στο Κερατσίνι.

Η δίκη των 42 κατηγορούμενων που συνελήφθησαν το Σάββατο για την κατάληψη του δημαρχείου Κερατσινίου αναβλήθηκε για τις 2 Μαρτίου μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για να προλάβουν να μελητήσουν τις δικογραφίες.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον τους για 3 τουλάχιστον πλημμελήματα.

Μέχρι τις 05:30 τα χαράματα κράτησαν οι απολογίες των 22 συλληφθέντων στο στέκι του Κερατσινίου, ανάμεσα τους και τα παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ,Γρηγόρη Νιώτη.Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι 17 από τους κατηγορούμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους.

Ο ιδιοκτήτης του χώρου κατέβαλε 5.000 ευρώ, όπως και όσοι είχαν κλειδιά, ενώ από 3.000 ευρώ κατέβαλαν 13 άτομα.
Οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για προμηθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών παραμένουν μέχρι τη δίκη.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν και οι 21 νεαροί που συνελήφθησαν σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή. Από τους συλληφθέντες οι τέσσερις ήταν ανήλικοι, που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τους υπόλοιπους 17, 10 παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ειρήνης, καθώς και για τα πλημμελήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι έξι από τους δέκα που πήγαν στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι υπόλοιποι 7 διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορές και άλλα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν. Ωστόσο αποφασίστηκε ο ένας να κρατηθεί καθώς είχε σε βάρος του και άλλες καταδίκες.

Διαβάστε επίσης:
Συνολικά 858 προσαγωγές έκανε η αστυνομία
Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα
Τρεις δικογραφίες για τα χθεσινά επεισόδια
Έφοδος σε στέκι αντιεξουσιαστών
Σύλληψη των παιδιών του Γ. Νιώτη στο Ρεσάλτο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε