Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αναζητείται λύση για τις τραπεζικές συναλλαγές των τυφλών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η πρόσβαση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στις τραπεζικές συναλλαγές, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίας Γιαννακάκη, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η κυρία Γιανναδάκη υπογράμμισε τη βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να δοθεί οριστική λύση για την άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με προβλήματα όρασης στις καθημερινές τραπεζικές τους συναλλαγές, όπως το αίτημα για συμμετοχή μαρτύρων και η άρνηση των τραπεζικών καταστημάτων να εκδώσουν κάρτες ATM ή πιστωτικές κάρτες, όταν το αίτημα υποβάλλεται από τυφλούς συναλλασσόμενους.

Επιπλέον η κυρία Γιανναδάκη εξέφρασε την προσδοκία της οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν, έτσι ώστε οι τραπεζικές συναλλαγές να πραγματοποιούνται, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τυφλών και με προβλήματα όρασης συμπολιτών, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό των αρχών της ισότητας, της μη διάκρισης και κυρίως της αξιοπρέπειάς τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε