Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ανεγκέφαλοι καταληψίες θέτουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών! – Παρέλυσαν νοσοκομεία! – Έκκληση του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής να λήξει η κατάληψη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

– Έκαναν δολιοφθορές στους υπολογιστές του Λαϊκού και άφησαν τους ασθενείς χωρίς φάρμακα και εξετάσεις!
– Αρεταίειο, Αιγινήτειο, Αττικό συνδέονται όλα με το Πανεπιστήμιο!
– Χάος επικράτησε στο Λαϊκό νοσοκομείο για δύο 24ωρα καθώς έπεσαν τα συστήματα των υπολογιστών
– Δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι κλινικές αλλά ούτε και οι γιατροί να συνταγογραφήσουν φάρμακα
– Αναλυτικό ρεπορτάζ από το iatropedia.gr

Δεν είναι μόνο το Λαϊκό νοσοκομείο που για δυο 24ωρα είχε παραλύσει και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν κλινικές και να γράψουν οι γιατροί φάμρμακα. Κι άλλα νοσοκομεία είναι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνδεδεμένα με το Πανεπιστήμιο όπως το Αρεταίειο, το Αιγινήτειο και το Αττικό.

O πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ι. Δημόπουλος ζήτησε την άμεση αποχώρηση των καταληψιών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του:

«Συζητήθηκε το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει από την αναστολή λειτουργίας του κεντρικού διακομιστή (server) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), λόγω κατάληψης των αντίστοιχων κτιριακών εγκαταστάσεων. Αυτή η ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό όλου του Πανεπιστημίου μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας με όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών επισημαίνει ότι η κατάληψη δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και συγκεκριμένα τονίζει: «Η παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας του Πανεπιστημίου είναι άμεση και σημαντική. Επιπλέον, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου του Πανεπιστημίου συνδέονται και πολλά Νοσοκομεία με Πανεπιστημιακές Κλινικές (Αρεταίειο, Αιγινήτειο, Αττικό, Λαϊκό κ.λ.π). Ως εκ τούτου, η διακοπή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας που έχει προκύψει έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση του ιατρικού και νοσηλευτικού έργου- δυσχέρεια στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στη λήψη και προώθηση αποτελεσμάτων ιατρικών εξετάσεων και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών».

Μετά απ’ όλα αυτά, η Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Σχολής ζητά την άμεση αποχώρηση των ατόμων που πραγματοποιούν την κατάληψη, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η ηλεκτρονική επικοινωνία εντός και εκτός του ΕΚΠΑ.

«Τυφλό» για δύο μέρες το Λαϊκό νοσοκομείο καθώς έμεινε χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με αποτέλεσμα να μην
επικοινωνούν μεταξύ τους οι κλινικές, οι ασθενείς να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι γιατροί να μην μπορούν να χορηγήσουν ούτε φάρμακα καθώς βγήκε εκτός και το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Τα συστήματα αποκαταστάθηκαν μερικώς καθώς το Λαϊκό δανείστηκε δίκτυο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε