Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στην Αχαΐα - 30 σκεπές καταστράφηκαν και αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στην Αχαΐα - 30 σκεπές καταστράφηκαν και αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.11.2010 | 08:05
Πρώτη δημοσίευση: 08.11.2010 | 18:42

Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο δυνατός ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή της δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα την περιοχή Καραμεσινέικα του Δήμου Μόβρης, μην αφήνοντας τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.

Η ένταση και η ταχύτητα του ανέμου ήταν πρωτοφανής, με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να σαρώσει τουλάχιστον 30 σκεπές σπιτιών, να ξεριζώσει λιοστάσια, ενώ εκατοντάδες τζαμαρίες σπιτιών έσπασαν.
Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στις καλλιέργειες στην περιοχή με τους αγρότες να βλέπουν τους κόπους ενός χρόνου να εξανεμίζονται στην απίστευτη ορμή του ανεμοστρόβιλου.

Από τον ανεμοστρόβιλο υπήρξαν υλικές ζημιές σε ένα συσκευαστήριο στα Μποντέικα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν άνθρωποι. Μάλιστα, βαγόνι της αμαξοστοιχίας 1352 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Καλαμάτα εκτροχιάστηκε στην περιοχή Λάππα εξαιτίας δένδρου πκου είχε πέσει στις γραμμές, λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Από τον εκτροχιασμό του τρένου δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβάτες ή από το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, αλλά η κίνηση διεκόπη με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των επιβατών να γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ.

Εκτός από την περιοχή της δυτικής Αχαΐας προβλήματα και ζημιές προκλήθηκαν και στην περιοχή του Πύργου από την μεγάλη χαλαζότπωση, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος από τη σφοδρή πτώση κεραυνών περιφερειακά της πόλης. Στο λιμάνι του Κατάκολου δύο πλοία απέφυγαν τελευταία στιγμή τη σύγκρουση, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Πάντως, οι ανεμοστρόβιλοι πλήττουν συχνά την περιοχή της Αχαΐας και πολλές φορές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από έναν ανεμοστρόβιλο στην Πάτρα πριν από ένα χρόνο περίπου   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook