Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Ανεπιθήμητη η Χρυσή Αυγή” – Αντιφασιστική πορεία αύριο στους Αμπελόκηπους

“Ανεπιθήμητη η Χρυσή Αυγή” – Αντιφασιστική πορεία αύριο στους Αμπελόκηπους

Αντιφατσιστική πορεία θα πραγματοποιηθεί αύριο στη 1 μ.μ. στη συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ενάντια στο άνοιγμα των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.
 

Σε αντιφασιστική πορεία καλεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πλήθος αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, λαϊκών συνελεύσεων, αλλά και πολιτικών φορέων -ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- στους Αμπελόκηπους, ενάντια στην εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής στα νέα της γραφεία στην περιοχή. 

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στη 1 μ.μ. στη συμβολή των Λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας και θα κατευθυνθεί προς τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Μεσογείων, κοντά στο Μετρό Κατεχάκη. Στο κάλεσμά τους οι οργανώσεις και οι πρωτοβουλίες που συμμετέχουν στη διοργάνωση της αντιφασιστικής διαδήλωσης, αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή και όσοι διάκεινται από φασιστικές ιδέες είναι “ανεπιθύμητοι στους Αμπελόκηπους”, ενώ αναφέρονται και σε σειρά περιστατικών φασιστικής βίας, που συνδέονται απευθείας με τη Χρυσή Αυγή. 

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 12 μ., καλείται αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλαιό Φάληρο στην πλατεία Φλοίσβου, με αφορμή το μαχαίρωμα μαθητή από μαθητές προσκείμενους στη Χρυσή Αυγή. Στη συγκέντρωση αυτή καλεί η ΕΛΜΕ των Νοτίων Προαστίων, αλλά και πολλές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χρυσή Αυγή δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο της στο Πέραμα

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική, αντιρατσιστική πορεία με μοτοσικλέτες

Αγρίνιο: Αντιφασιστική διαμαρτυρία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε