Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανεστάλη η απεργία σε τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακό – Συνεχίζουν ΜΟΝΟ οι οδηγοί των λεωφορείων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Μέσα στην ημέρα θα κυκλοφορήσουν πάλι τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακός
– Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό
– Κανονικά την Πέμπτη η 24ωρη στον ΟΣΕ
– Ανεστάλη και η απεργία των τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ (λεωφορεία)
– Οι οδηγοί των λεωφορείων συνεχίζουν κανονικά την απεργία τους και αύριο στις 11 το πρωί σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την στάση τους

Μετά τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ και τους τεχνικούς στα λεωφορεία, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό.
Έτσι, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να τεθούν ξανά σε λειτουργία οι συρμοί, αν και είναι δύσκολο τα δρομολόγια του ΟΣΕ να γίνουν κανονικά.

Στους δρόμους της Αθήνας αναμένεται να βγουν σήμερα και τα τρόλεϊ. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, πάντως, στο κεντρικό αμαξοστάσιο στην πλατεία Αττικής, απεργοί, οδηγοί λεωφορείων εμποδίζουν τα τρόλεϊ να βγουν στο δρόμο και να επιστρέψουν κανονικά στην κυκλοφορία.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών δήλωναν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ τονίζουν ότι την Πέμπτη η 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει, θα γίνει κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πρώτοι, την απεργία τους ανέστειλαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.
Oπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, Απόστολος Ραυτόπουλος “μετά από προσκληση που μας έκανε, μετά από τοσο χρονικό διάστημα ο Διεύθυνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά του με αναστολή των κινητοποιήσεων μας. Η απεργία των τεχνικών σε λεωφορεία και τρόλεϊ έλαβε τέλος”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ:

Οι οδηγοί των λεωφορείων θα αποφασίσουν αύριο την πορεία των κινητοποιήσεών τους στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 11.00 το πρωί όπως δήλωσε στο Newsit o Nίκος Κουλουμπαρίτσης. Ωστόσο όλα δείχνουν οτι οδεύουμε προς αποκλιμάκωση μετά και την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κηρύχθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία η απεργία κρίθηκε παράνομη. Όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων του μετρό, δεν αποκλείεται να διαταχθεί να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν να παραβιάζουν την απόφαση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο τα τρόλει θα βγούν σήμερα στους δρόμους – Αναστολή της απεργίας τους

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απεργία σε λεωφορεία, τρόλει, Προαστιακό και ΟΣΕ – Με επίταξη απειλεί η κυβέρνηση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε