Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανεστάλη η απεργία των φαρμακοποιών - Συνεχίζουν όμως οι γιατροί

Ανεστάλη η απεργία των φαρμακοποιών - Συνεχίζουν όμως οι γιατροί
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2011 | 06:30
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2011 | 19:25

Το νομοσχέδιο για την Υγεία ψηφίστηκε αργά το βράδυ και επί των άρθρων και οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μη συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.  Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί.

Έτσι, από σήμερα, τα φαρμακεία της χώρας θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως επιβεβαίωσε και στο NewsIt ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Κάποιες από τις αλλαγές που επέφερε στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία η ηγεσία του υπουργείου (το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και το θέμα των συστεγάσεων των φαρμακείων) άφησαν ικανοποιημένους τους φαρμακοποιούς.

Eξακολουθούν όμως να υπάρχουν και «αγκάθια» όπως η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και το Σάββατο, το ποσό που θα επιστρέφεται στα φαρμακεία από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι ι φαρμακοποιοί κρίνουν ως αδικαιολόγητη την εμμονή του υπουργείου Υγείας στη μείωση της πληθυσμιακής αναλογίας στο ένα φαρμακείο ανά χίλιους κατοίκους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Το ενδεχόμενο, πάντως, να μπει νέο λουκέτο στα φαρμακεία δε φαντάζει πιθανό.

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα, Πέμπτη, τα φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. «Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με μορφές που θα καθορίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζουν όμως τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι γιατροί. Σήμερα στις 12 μ. θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν ήδη αποφασίσει απεργία ως και την Παρασκευή.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο