Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Angelina Jolie: Πήρε μια θάλασσα προσφύγων στην αγκαλιά της! Όλα όσα έγιναν στον Πειραιά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Angelina Jolie: Πήρε μια θάλασσα προσφύγων στην αγκαλιά της! Όλα όσα έγιναν στον Πειραιά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ντυμένη στα μαύρα έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά η Αντζελίνα Τζολί. Η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ, το πρόσωπο της ημέρας για την Ελλάδα, κατευθύνθηκε σε ένα κοντέϊνερ της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους προσφυγες και εκεί την περίμενε μια οικογένεια από το Αφγανιστάν. Κάθισε μαζί τους για αρκετή ώρα και όταν βγήκε έξω, εκτός από τα τηλεοπτικά συνεργεία την περίμεναν και εκατοντάδες πρόσφυγες για να της σφίξουν το χέρι, να την αγγίξουν, να της πουν τον πόνο τους.

Την χειροκροτούσαν, της φώναζαν να τους σώσει και να πει σε όλο τον κόσμο το δράμα που περνούν. Της φώναζαν «Αντζελίνα βοήθησέ μας».

Εκείνος όμως που ξεχώρισε ήταν ένας μικρός πρόσφυγας, ούτε 12 χρονών ο οποίος την πλησίασε παρά τον συνωστισμό που υπήρχε και άρχισε να της μιλάει στα αγγλικά. Εκείνη τον άκουσε με προσοχή και ο διάλογος που έγινε ήταν συγκινητικός.

Ο μικρός μιλούσε άπταιστα αγγλικά. Και η αδερφούλα του της έκανε δώρο ένα βραχιόλι. Το αγοράκι, ήταν συνεχώς δίπλα της και την κοιτούσε στα μάτια. “Είμαι εδώ για να ακούσω όλες τις περιπτώσεις, κάθε οικογένεια, όπως και η δικιά σου, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δοθεί μια λύση”, του είπε. 

Η Αντζελίνα Τζολί σε όλη την διαδρομή από το κοντέινερ στο αυτοκίνητο που θα την μετέφερε στον Ελαιώνα σταματούσε και έπαιρνε στην αγκαλιά της μικρά παιδιά και προσπαθούσε να καθυσηχάσει τους απελπισμένους ανθρώπους λέγοντας τους συνεχώς ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Το newsit.gr συνάντησε και την οικογένεια των Αφγανών με τους οποίους συνομίλησε η Αντζελίνα Τζολί μεσα στο κοντέινερ. Όπως μας είπε η κόρη της οικογένειας η οποία μιλάει αγγλικά, η μητέρα της είχε μια ιδιαίτερα συγκινητική συνάντηση με την σταρ του Χόλιγουντ. Της έπιασε το χέρι και η μητέρα μου έβαλε τα κλάματα ειπε η κοπέλα περιγράφοντας την σκηνή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣπηγη ΦΩΤΟ: REUTERS, EPA, ΑΠΕ – ΜΠΕ, NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε