Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ανησυχία της Κομισιόν για τα μπλόκα αγροτών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά και με ανησυχία την κατάσταση στα ελληνoβουλγαρικά σύνορα που έχουν αποκλειστεί από τα μπλόκα των αγροτών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Λουσία Κοντέ η Επιτροπή ενημερώθηκε (από τις ελληνικές αρχές στις 28 Ιανουαρίου και από τις βουλγαρικές Αρχές στις 3 Φεβρουαρίου) για τα μπλόκα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τον κίνδυνο να διαταραχθεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών.
Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή αναμένει να ενημερωθεί από τις ελληνικές Αρχές για τα μέτρα που σκέπτονται να λάβουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και προσέθεσε ότι η Επιτροπή έστειλε τη σχετική επιστολή στις ελληνικές αρχές στις 10 Φεβρουαρίου.
Εξάλλου, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Σόφια, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει την κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Ο Δ. Αβραμόπουλος κάλεσε και τις δύο πλευρές (Ελλάδα και Βουλγαρία) να βρουν μία λύση μέσω του διαλόγου, είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.
«Πιστεύουμε ότι ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατών-μελών θα βοηθήσει να αποφευχθεί η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και ενδεχόμενες οικονομικές ζημιές που θα μπορούσε να συνεπάγεται κάτι τέτοιο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε