Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άνοιξαν τα διόδια στην Ελευσίνα - Συνάντηση ναυτεργατών-Βρούτση αύριο

Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 22.01.2013 | 11:42
Πρώτη δημοσίευση: 22.01.2013 | 09:48

Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας μετά την απειλή της εταιρίας πως θα βάλει λουκέτο αν το δημόσιο δεν αποπληρώσει τα χρέη του. Την Τρίτη έκλεισαν για λίγη ώρα τα διόδια της Ελευσίνας ενώ την Τετάρτη θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα ναυπηγεία, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι κι από εκεί έκαναν πορεία έως τα διόδια της Ελευσίνας. Φτάνοντας εκεί, έκλεισαν τα διόδια και άφησαν μόνο μια λωρίδα ανοιχτή για να περνούν τα αυτοκίνητα, τα οποία δεν πληρώνουν αντίτιμο.
Οι εργαζόμενοι που παραμένουν έναν χρόνο απλήρωτοι, παίρνουν μόνο ένα βοήθημα της τάξης των 100 ευρώ ανά δύο εβδομάδες. Ένας τους, μάλιστα, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.

Αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία διαρκείας μετά την ανακοίνωση της διοίκησης των ναυπηγείων πως αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων, τα ναυπηγεία θα κλείσουν οριστικά.

Η τελευταία πληρωμή του Δημοσίου προς το ναυπηγείο της Ελευσίνας έπρεπε να είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012. Το δημόσιο όμως αποφάσισε να προσφύγει στο νομικό συμβούλιο του κράτους προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της τρέχουσας πληρωμής.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεργία διαρκείας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Θα κλείσουν τα διόδιαTags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο