Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άνοιξε διάπλατα η πόρτα για απολύσεις στο δημόσιο με δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας

Άνοιξε διάπλατα η πόρτα για απολύσεις στο δημόσιο με δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας
– Χ. Παμπούκης: Απολύσεις στο δημόσιο αν χρειαστούν
– Πλήρης διαφοροποιήση του υπουργού από τον πρωθυπουργό και τον Γ.Παπακωσταντίνου
– Μετέωρο το θέμα που αναμένεται να δυναμιτίσει το υπουργικό συμβούλιο

Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Επίκαιρα”, απάντησε ορθά κοφτά για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο : “Πρέπει να αποκτήσουμε ποιοτικό δημόσιο τομέα και στο σωστό μέγεθος. Αν για να το πετύχουμε αυτό γίνουν και απολύσεις, αυτό θα είναι ένα κόστος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Θα είναι ασφαλώς και δίκαιο έναντι όλων των Ελλήνων. Γιατί τα βάρη της κακής λειτουργίας τα πληρώνουμε όλοι και αυτό δεν αντέχεται πλέον”.
 
Μόνο τυχαίος δεν είναι ο χρόνος που επέλεξε ο κύριος Παμπούκης για αυτές τις δηλώσεις, εαν αναλογιστούμε πως συνδυάζονται με τις αφίξεις στην Αθήνα τόσο του Ντομινίκ Στρος Καν όσο και του Όλι Ρεν, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουμε γη και ύδωρ, δηλαδή μειώσεις μισθών, για να επιτύχουμε επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου.
 
Μάλιστα πριν από τρεις ημέρες ο πανίσχυρος Υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης σε συνέντευξη του είχε αποκαλύψει πως στο τέλος της τετραετίας που διανύουμε ο δημόσιος τομέας θα έχει 200.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους.
 
Όμως εγείρεται και μείζον πολιτικό θέμα αφού είναι νωπές ακόμα οι διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Υπουργό Οικονομικών.
 
Ενδεικτικό της σύγχυσης είναι ότι στο ίδιο περιοδικό έχει παραχωρήσει συνέντευξη και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης που υποστηρίζει, σε αντίθεση με τον Υπουργό Επικρατείας, ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση μόνιμου δημόσιου υπαλλήλου.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε