Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανοιξε η Μεσογείων – Αποχώρησαν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ανοιξε η Μεσογείων – Αποχώρησαν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμυνας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως θα πληρώνονται από το ΥΕΘΑ  για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η διαπραγμάτευση με τους Αραβες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Νωρίτερα προκληθηκε κυκλοφοριακό χάος όταν οι διαδηλωτές εκλεισαν για περισσότερες από δύο ώρες την κάθοδο της Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά  οι οποίοι αντιδρούν στην πρόταση της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία μία ημέρα την εβδομάδα, λένε το αυτονόητο, πως δηλαδή δεν μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, σύνολο 4 μεροκάματα το μήνα, μέτρο που απειλεί και το ναυπηγείο με κλείσιμο.

Τη δεύσμευση του Υπουργείου Αμυνας πως για όσο καιρο διαρκεί η διαπραγματευση με τους Αραβες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται απο το ΥΕΘΑ μετέφερε στους εργαζόμενους ο εκπρόσωπος του Υπουργείου κύριος Γεωργικόπουλος.

Από την πρόταση του ΥΕΘΑ εξαιρούνται οι 160 εργαζόμενοι του τροχαίου υλικού (συμβάσεις με ΟΣΕ) οι οποίοι ειναι απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια και για τους οποίους δεν υπήρξε καμία δέσμευση.

Κατά τις χθεσινές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι έκλεισαν αιφνιδιαστικά το μεσημίρι για περίπου μια ώρα και τα δυο ρευματα της Πειραιώς στο ύψος του Υπ. Εργασίας. (Διαβάστε εδώ τη σχετική ειδήση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πήραν δεσμεύσεις κι έφυγαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία – Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο

 Απεργία από σήμερα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 Ή τις φρεγάτες ή λουκέτο, το δίλημμα που θέτουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ομηρους 1000 εργαζόμενους

 Εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε